Afbeelding
Foto: PR

Gemeente gaat Rijnmond niet opnieuw inrichten

Algemeen

De gemeente Katwijk is niet van plan de Rijnmond in Katwijk aan Zee opnieuw in te richten. PvdA en ChristenUnie (CU) hadden daarom gevraagd na klachten van bewoners.

Door Marc Wonnink

Het gaat om de Rijnmond nummers 88 t/m 117 tot aan de kruising met de Jan Tooropstraat. Met name de snelheid van het autoverkeer in dat gebied baart hen zorgen, gelet op de aanwezigheid van een speeltuin en basisschool het Noorderlicht (Rutgersschool).

‘Naar aanleiding van de zorgen is de locatie opnieuw bekeken’, antwoordt het college. ‘De verkeerssituatie op deze locatie is overzichtelijk en duidelijk, als men zich aan de aangegeven snelheid houdt.’ 

Menig automobilist rijdt daar harder. ‘Bij de herinrichting zijn zoveel mogelijk maatregelen toegepast om de uitstraling van een erf te realiseren. Zo zijn er diverse markeringen toegepast om aan te duiden dat hier een school zit en er spelende kinderen op straat verwacht kunnen worden.’

Drempel niet mogelijk

Door de fundering van de woningen en de beperkte ruimte is het niet mogelijk om een drempel aan te leggen. Tegelijk erkent het college dat het nodig is dat de snelheid omlaaggaat. Inmiddels hangt er in de straat een tijdelijke snelheidsdisplay. Daarnaast worden er stickers op de verkeersborden geplakt met de tekst maximaal 15 km/uur. Stapsgewijs zal dit over heel Katwijk uitgerold worden.

De gemeente gaat wel in gesprek met betrokkenen om te kijken welke andere (kleine) oplossingsrichtingen er mogelijk zijn.

Lees meer in De Katwijksche Post van deze week. Voor nog geen 5 euro per maand heeft u al een abonnement.

Uit de krant