Eind dit jaar wordt het nieuwe IKC+ aan de Van Lierestraat opgeleverd. | Foto: SKvD
Eind dit jaar wordt het nieuwe IKC+ aan de Van Lierestraat opgeleverd. | Foto: SKvD

Raad akkoord met krediet warmtepompen IKC+

Algemeen Politiek

De gemeenteraad was er niet blij mee, maar kon weinig anders doen dan instemmen met een krediet van ruim 3 ton voor een warmte- koudevoorziening IKC+ aan de Van Lierestraat in de wijk Hoornes beschikbaar te stellen. ‘We zitten met de gebakken peren, maar we gaan de kinderen niet in de kou laten zitten’, verwoordde Jaap Klok van de SGP vorige week donderdag de gevoelens van de raadsfracties.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

Aan de Van Lierestraat verrijst het IKC+ (Integraal Kind Centrum) voor basisscholen De Windvang en Daltonschool (voorheen De Krulder) en KOK Kinderopvang en Cardea Jeugdhulp. In de nieuwbouw was ook het ‘technische hart van het warmtenet’ van het project Hoornes Aardgasvrij Kalkoven gepland, maar dat liep anders. Door het mislukken van de tweede aanbesteding, is geen bedrijf daarvoor geselecteerd. Daardoor is de gemeente verantwoordelijk voor die voorziening in het nieuwe gebouw aan de Van Lierestraat.

Haast is nu geboden, want de oplevering van het IKC+ staat gepland voor eind dit jaar, zodat de basisscholen rond de kerstvakantie kunnen verhuizen naar de nieuwbouw.

Lees meer in De Katwijksche Post van morgen. Voor nog geen 5 euro per maand heeft u al een abonnement.

Uit de krant