Alissa van der Plas had 11 punten en 11 rebounds tegen ZZ Leiden. | Foto: Wim Kulk
Alissa van der Plas had 11 punten en 11 rebounds tegen ZZ Leiden. | Foto: Wim Kulk

Grasshoppers D1 start competitie met zege

Algemeen Sport

Sportiff Grasshoppers is afgelopen zaterdag de competitie goed begonnen. De ploeg van Axel Gouw en Renate Sluijs behaalde in sporthal Cleijn Duin een regelmatige overwinning op debutant ZZ Leiden.

Na een goeie start kan de thuisclub tegen het met veel energie spelende Leiden aanvankelijk niet echt weglopen. Via 12-5 en 17-12 zorgen 3 Katwijkse scores op rij voor een gaatje na het eerste kwart (25-12).

Hierna verkleinen de bezoekers in 1e instantie de achterstand (30-22) mede doordat Grasshoppers wat slordig is in de afwerking maar dat het vizier daarna weer op scherp krijgt en ook het tweede kwart winnend kan afsluiten. Ruststand 41-24.

Na de rust pakt Sportiff Grasshoppers in een rommelige fase en een aanvankelijk gelijk opgaand scoreverloop toch weer het initiatief. Via 48-31 weet de thuisclub langzaam maar zeker verder uit te lopen en eindigt dit kwart met 22 punten voorsprong (55-33).

De laatste periode laat eenzelfde spelbeeld zien. Sportiff kan verder uitlopen en mag na het laatste fluitsignaal de verdiende overwinning vieren. Eindstand 78-47.

Coach Axel Gouw had Ilse Kuijt uit voorzorg aan de kant gehouden en zag wat betreft het resultaat een regelmatige overwinning, maar inhoudelijk genoeg dingen om aan te werken. ‘Verdedigend was het niet constant genoeg. We reboundden zeer matig en de handelingssnelheid was onvoldoende’.

Over 2 weken (30-9) speelt Sportiff Grasshoppers een uitwedstrijd tegen BC Triple ThreaT. Aanvang van de wedstrijd is 18.00 uur.

Uit de krant