Katwijkers kunnen stemmen op hun raadhuis als mooiste van de regio. | Foto: archief
Katwijkers kunnen stemmen op hun raadhuis als mooiste van de regio. | Foto: archief Foto: archief

College erkent te snel handelen opzeggen EuroArt

Algemeen

Het college van burgemeester en wethouders erkent dat te snel het abonnement voor EuroArt is opgezegd. Die opzegging gebeurde zonder de betrokken partners Katwijks Museum (KM) en Stichting Kunstvereeniging Katwijk (SKK) daarover te informeren. Het college schrijft dat in antwoord op vragen van het CDA. Daarin staat ook, dat het college bij haar besluit blijft.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

CDA-raadslid Irene van der Plas stelde afgelopen juni vragen over de opzegging van het lidmaatschap EuroArt dat jaarlijks 5.000 euro kost.

De gemeente werd in 2008 lid van die organisatie, die in 1994 is ‘ontstaan als een Europese vereniging waarin kunstminnende en kunstbevorderende steden, dorpen en groeperingen zich hebben verenigd’, staat in het toenmalige collegebesluit. De kosten zijn overigens sinds die tijd fors gestegen; van 500 euro in 2008 naar 5.000 euro nu voor de gemeente. De twee kunstpartners betalen 300 euro per jaar.

Niet op de juiste manier

Het opzeggen van het lidmaatschap heeft het museum en SKK ‘totaal overvallen’, stelde Van der Plas. ‘Nogal onzorgvuldig en het heeft weinig te maken met een participatieve houding van de gemeente.’

Het college beaamt, dat de ‘handelswijze om het lidmaatschap op te zeggen niet op de juiste manier is verlopen’.

Lees meer in De Katwijksche Post van deze week. Voor nog geen 5 euro per maand heeft u al een abonnement.

Uit de krant