Uiteraard bracht burgemeester Cornelis Visser het bruidspaar een mooie bos bloemen namens de gemeente. | Foto: Piet van Kampen
Uiteraard bracht burgemeester Cornelis Visser het bruidspaar een mooie bos bloemen namens de gemeente. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Piet en Jannie Glasbergen vieren 60-jarige huwelijk

Algemeen

Piet Glasbergen (91) en Jannie Glasbergen-van Delft (81) schoven 27 augustus 1963 elkaar de ringen om en beloofden zij trouw voor het leven. Een belofte die nimmer werd verbroken en werd het 60-jarig huwelijksjubileum met gezin, familie en vrienden in De Voorhof gevierd. ‘Wij kijken er met veel plezier op terug’ is het diamanten paar eensgezind.

Door Piet van Kampen

Beiden zijn geboren en getogen Rijnsburgers. Ze ontmoetten elkaar tijdens een feestje van de Rijnsburgse IJsclub. Jannie won er een prijsje in de vorm van een doos eieren. Piet zag zijn kans schoon. 

Appeltje-eitje

‘Zal ik jou en de eieren thuis brengen?’ drong hij aan. ‘Hij was een echte doordouwer’ weet Jannie nog als de dag van gisteren. Het was al snel appeltje-eitje tussen die twee en binnen een jaar werd de liefde bezegeld. ‘We waren aan elkaar blijven hangen’, lacht de diamanten bruid. Het echtpaar werd de gelukkige ouders van Carla, Wilfred en Jack en de trotse grootouders van zeven kleinkinderen. ‘Kinderen en kleinkinderen staan altijd voor ons klaar, we zijn dol op ze’, prijst Piet hen. Hun eerste woning werd in de Burgemeester Hermansstraat betrokken. Er volgden in de loop der jaren nog een aantal verhuizingen, naar De Waal, vervolgens naar de Prins Bernhardstraat, nog een tussenstop in de Petronella van Saksenstraat waar de huizen werden gesloopt om tenslotte in hun huidige appartement in de Tulpenstraat neer te strijken.

‘We wonen hier al zeven jaar heel erg naar onze zin’, geeft Jannie aan. Piet was, zoals dat vroeger altijd zo was, de man die voor het brood op de plank zorgde. 

Tot z’n 84 op de racefiets

Als kweker met een eigen bedrijf waar ook Jannie vaak een handje hielp. Veel later verkocht Piet het en eindigde zijn arbeidzame leven bij een bekende kweker. ‘Altijd in de bloemen gewerkt’, glimt hij. Hij was ook sportief aangelegd. Schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk, 240 kilometer fietsen, hij draaide er zijn hand niet voor om. ‘Ik heb tot mijn 84e op de racefiets gezeten’, vertelt hij met oprechte trots. 

Nu doet hij op de scootmobiel nog regelmatig een bakkie op de Boulevard. Moeder de vrouw zorgde voor het huishouden en vond af en toe tijd voor wat leeswerk en ook het nijvere handwerken was haar niet vreemd. Hoogtepunten in hun leven? ‘De geboorte van de kinderen’ is het paar wederom eensgezind.

Een (h)echtpaar

Piet en Jannie zijn erg op elkaar gesteld en ook ingesteld. De bruidegom is niets te beroerd voor huishoudelijke klusjes en om een boodschapje te doen. Piet: ‘We zijn op elkaar ingesteld’ en zijn echtgenote vult aan ‘je moet in het leven veel voor elkaar over hebben’.

Een uitspraak waar geen speld is tussen te krijgen. ‘We zijn dankbaar dat wij nog bij elkaar zijn en het lijkt elke dag wel een feest’ ervaart Jannie het leven. Mooi toch als je samen zo van de oude dag kunt genieten?

Dit is een artikel uit De Katwijksche Post. Meer De Katwijksche Post? Neem een abonnement voor nog geen 5 euro per maand!

Uit de krant