Afbeelding
Foto: Marjolein Vellekoop

Voorschoterweg onder Torenvlietsbrug dicht door spookrijders

Algemeen

De Voorschoterweg onder de Torenvlietbrug gaat woensdag 31 mei beide kanten op dicht voor autoverkeer. Dat komt omdat te veel mensen spookrijden daar. Dat meldt de provincie.

Vanwege werkzaamheden bij de aansluiting Zonneveldslaan/Voorschoterweg geldt er sinds maandag 22 mei eenrichtingsverkeer op de Voorschoterweg onder de Torenvlietbrug. Automobilisten die vanuit de richting Duyfrak komen, moeten omrijden via een omleidingsroute.

De provincie ziet nu dat automobilisten besluiten tegen het eenrichtingsverkeer in te rijden, wat gevaarlijke situaties veroorzaakt. Daarom hebben de provincie Zuid-Holland en aannemer Boskalis in overleg met de hulpdiensten en de gemeente Katwijk besloten om de Voorschoterweg onder de Torenvlietbrug volledig af te sluiten vanaf woensdag 31 mei, 07.00 uur, tot uiterlijk vrijdag 7 juli.

De oorspronkelijke periode van eenrichtingverkeer zou duren tot medio juni, gevolgd door een volledige afsluiting vanwege werkzaamheden aan een duiker onder de Voorschoterweg. De nieuwe volledige afsluiting begint op woensdag 31 mei om 07.00 uur en duurt volgens planning tot en met vrijdag 7 juli. Tijdens deze periode is de Voorschoterweg in beide richtingen afgesloten voor automobilisten, fietsers en hulpdiensten. Bussen van Arriva ondervinden geen hinder van de afsluiting, omdat ze geen gebruikmaken van de Voorschoterweg.

Gedurende de afsluiting gelden er omleidingen. Automobilisten moeten via de Zijlhoekverbinding rijden, waarbij ze de (rotonde) Torenvlietslaan, het viaduct Valkenburg-Oost, de Randweg Marine Vliegkamp en de Zonneveldslaan passeren. Fietsers moeten via de Torenvlietslaan en de rotonde Torenvlietslaan/Voorschoterweg rijden, gevolgd door het viaduct Valkenburg-Oost, de Achterweg en ten slotte de Zonneveldslaan naar de Voorschoterweg, en vice versa.

Uit de krant