Deze grijze hekjes zijn door de gemeente zelf geplaatst. | Foto: Marc Wonnink
Deze grijze hekjes zijn door de gemeente zelf geplaatst. | Foto: Marc Wonnink Foto: Marc Wonnink

Tijd dringt voor bewoners Frisodreef

Algemeen

Nog steeds slapeloze nachten bij bewoners van de J.W. Frisodreef in Cleijn Duin. Zij ontvingen begin deze maand een brief waarin op koude, kille zakelijke toon medegedeeld werd dat ze voor 26 juni 30 centimeter tuin moeten inleveren. De gemeente is van mening dat 30 centimeter van de tuinen van de bewoners, niet van hen is, maar van de gemeente. De gemeente wil de straat opnieuw inrichten, en heeft de grond nodig.

Door Marc Wonnink

Raadslid René Slootweg van GemeenteBelangen kwam begin mei direct ter plaatse om poolshoogte te nemen, evenals een verslaggever van deze krant. Een belletje naar de wethouder was genoeg voor de toezegging op korte termijn in gesprek te gaan met de bewoners.

Maar, dat gebeurde niet. Vorige week woensdag hebben de bewoners zelf maar contact gezocht met de gemeente.

Uitnodiging

Afgelopen vrijdag volgende een uitnodiging voor volgende week dinsdag. Een oplossing wordt daar volgens de bewoners niet verwacht. Ze krijgen een presentatie over het project snippergrond en wat men van plan is met Cleijn Duin. ‘Maar ja, wij willen gewoon een besluit over onze tuinen natuurlijk,’ aldus een van de bewoners. ‘Al met al is het erg bijzonder.’

Vragen

Vragen van deze krant aan de gemeente bleven vooralsnog onbeantwoord. GemeenteBelangen heeft inmiddels officiële vragen gesteld aan de wethouder. 

Die moeten binnen zes weken beantwoord worden. ‘De koude en kille zakelijke manier van uitvoer zorgt bij veel burgers voor slapeloze nachten en enorme frustratie. Om maar niet te spreken van de hoge kosten die zij moeten maken om op zeer korte termijn te moeten voldoen aan de gestelde eis.’

Lees meer in De Katwijksche Post van deze week.

Uit de krant