Afbeelding

Sporttafel over gezonde en sterke sportverenigingen

Algemeen

Op donderdag 1 juni houdt Stichting Sportpromotie Katwijk een Sporttafel in kantine The Bucket van basketbalvereniging Grasshoppers. Aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Welzijnskwartier Katwijk, het Sportbedrijf en de gemeente Katwijk. Katwijkse sportverenigingen en iedereen met een warm hart voor de Katwijkse sport is welkom om de Sporttafel bij te wonen.

Gastspreker

Jeroen Weijermars zal als gastspreker de Sport Tafel openen met zijn antwoord op de vraag: ‘Wat staat ons als sportvereniging te doen om sterk en gezond te blijven?’’

Weijermars is als docent verbonden aan de opleiding Sportkunde van de Haagse Hogeschool en geeft les op het gebied van sportmanagement, -marketing en -beleid. Daarnaast publiceert hij met regelmaat op SportKnowhowXL, het grootste online platform voor sportmanagement in Nederland en is hij co auteur van het boek ‘Sportbeleid voor het HBO’.

Verbinding

Het thema van de avond is Verbinding en Sterke en Gezonde sportverenigingen. Het thema wordt via twee onderwerpen verdiept én in concrete actie omgezet.

Verenigingsondersteuner Gijs Nipshagen van Welzijnskwartier Katwijk zal zich (voor zo ver nodig) voorstellen. Vervolgens gaan we samen aan het werk om op een rijtje te zetten waarmee Gijs de komende jaren aan de slag zou moeten gaan.
Wat zijn de grootste knelpunten en problemen van de sportverenigingen en hoe gaat Gijs daar een bijdrage aan leveren?

Digitaal Sportloket

Een behoefte van vrijwel alle sportverenigingen is opzetten en inrichten van een zogenoemd Digitaal Sportloket van en voor alle sportverenigingen.

Het idee achter het Digitale Sportloket is één digitaal platform met alle informatie over het sportaanbod in Katwijk en alles wat er lokaal, regionaal en landelijk te vinden is op het gebied van het sterker en gezonder maken van sportverenigingen: ledenwerving, kadervorming, subsidies, duurzame accommodaties, inclusief sporten, etc.

Rond 22.00 uur wordt de avond afgesloten met een hapje en een drankje. Een mooie gelegenheid om als sportverenigingen onder elkaar ervaringen uit te wisselen en te Verbinden & Ontmoeten.

Aanmelden kan via wimguijt@outlook.com

Uit de krant