De wethouders Mostert en Spek in de nieuwe Voorraadkast. | Foto: CdM
De wethouders Mostert en Spek in de nieuwe Voorraadkast. | Foto: CdM Foto: Cor de Mooy

Voorraadkast Katwijk in PMT gaat komende week open

Algemeen

Er is in de afgelopen weken keihard gewerkt in het PMT. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn. De Stichting Voorraadkast Katwijk heeft nu intrek genomen in het voormalige PMT aan de Tulpstraat.

Ton Viele heeft met zijn vrijwilligers bepaald niet stilgezeten. Zaterdag kunnen de laatste spullen overgebracht worden.

Koffiekamer

Het is echt een hele vooruitgang. ‘We hebben meer dan 2 keer zo veel ruimte als in de kelderbox’, straalt Co Viele. ‘Bovendien is er nu ook een koffiekamer. Een plek waar de mensen, die van de Voorraadkast gebruik maken, een bakkie kunnen doen. Ik ben hier zo trots op’, verklaart een blijde Co. ‘Vol trots. Dit geeft zo veel vertrouwen!’

Wethouders

Afgelopen woensdag kwamen de wethouders Gerard Mostert en Sonny Spek even buurten om te kijken wat allemaal is gerealiseerd. Zij hebben zich sterk gemaakt om deze belangwekkende stap te realiseren. Zij waren erg enthousiast over het resultaat. ‘Ik ben echt blij dat dit gelukt is’, verklaart Mostert. ‘Mooi dat dit kan’. ‘Voor mij is het belangrijk dat we een gebouw hebben met meerdere functies voor de hele wijk’, reageert Spek.

Vanaf maandag 15 mei beginnen ook de koffie-ochtenden. Op de doordeweekse dagen behalve op donderdag, van 10.00 tot 13.00 uur, kan men binnenlopen voor een kop koffie of thee en een luisterend oor.

Uit de krant