Sporthal Cleijn Duin wordt genoemd als locatie voor een ‘volwaardig cultuurcentrum’.
Sporthal Cleijn Duin wordt genoemd als locatie voor een ‘volwaardig cultuurcentrum’. Foto: SKvD

Sporthal Cleijn Duin als cultuurcentrum?

Algemeen

‘De locatie waarop de Sporthal Cleijn Duin is gevestigd, is de meest geschikt plek voor een volwaardig Cultuurcentrum. Het is centraal gelegen voor de kernen Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg en goed bereikbaar.’ Dat schrijft een ‘meedenkend participerend burger’ aan het gemeentebestuur van Katwijk met als onderwerp ‘Plan B Huisvesting Cultuurbedrijf’.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

De brief van deze burger staat op de lijst ‘ter agendering in handen van het presidium stellen’ op de agenda van de gemeenteraadsvergadering van 11 mei.

‘Plan B is waar het college al bijna 20 jaar naar op zoek is’, aldus de indiener van dat plan waar ‘Bibliotheek, Muziekschool, Kunst en Ontspanning (K&O) inclusief theater/filmzaal onder één dak gehuisvest kunnen worden’.

De schrijver heeft Plan B in december besproken met wethouder Sonny Spek. ‘Hij was verrast over het Plan en de locatie, hier had hij totaal niet aan gedacht. Op zijn verzoek het Plan B niet verder verspreid. Dit had natuurlijk te maken met de onzekerheid over de onderhandelingen over de eventuele aankoop van de panden aan het ‘Emmaplein‘ die op dat moment nog volop plaatsvonden.’

Dit is een artikel uit De Katwijksche Post. Meer De Katwijksche Post? Neem een abonnement.

Uit de krant