Afbeelding

Mariska de Kok schildert Johannes Vermeer

Algemeen

Het kan de kunstliefhebbers in Nederland inmiddels niet ontgaan zijn dat dit voorjaar Johannes Vermeer volop publiek trekt. Zowel in de unieke expositie in het Rijksmuseum, als ook op TV in het programma De Nieuwe Vermeer.

De Katwijkse kunstenares Mariska de Kok was ook één van de finalisten in de laatste aflevering van De Nieuwe Vermeer afgelopen zondag. In deze aflevering gaat het om het zelfportret van Vermeer dat vermeld is op een veilinglijst uit 1696, maar al eeuwen zoek is.

Mariska de Kok heeft haar creativiteit en vakmanschap gebruikt om het zelfportret van Vermeer te maken volgens de traditie en technieken uit de 17e eeuw.

Op de website www.mariskadekok.nl geeft Mariska in een vlog een kijkje achter de schermen en laat ze zien hoe ze het schilderij gemaakt is.

Het schilderij maakt deel uit van de expositie van werken van alle finalisten. De expositie is georganiseerd door het Vermeer Centrum in Delft. De werken zijn te zien op verschillende locaties in Delft.

Het werk van Mariska is te zien aan de Oude Delft 103 en online via het televisieprogramma De Nieuwe Vermeer https://kamer.denieuwevermeer.nl/# in de vrije categorie.

Uit de krant