Lotte van Kruistum in actie tegen Binnenland. | Foto: Geert Bekker
Lotte van Kruistum in actie tegen Binnenland. | Foto: Geert Bekker Foto: Geert Bekker

Sportiff Grasshoppers wint van Binnenland

Algemeen Sport

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag in Barendrecht de wedstrijd tegen Startportaal Binnenland in winst weten om te zetten. De ploeg van Renate Sluijs en Robin van de Bilt had gedurende de wedstrijd een ruime voorsprong opgebouwd maar de thuisploeg kwam in de eindfase nog heel dichtbij. Liselot Kulk maakte na haar stage in het buitenland weer haar rentree.

De start is voor de thuisploeg maar al snel neemt Sportiff Grasshoppers de leiding over en na 4-0 achter brengt Jacobine Klerx met een rake driepunter de 5-11 voorsprong op het scorebord. Vervolgens is het toch Binnenland dat het eerste kwart wint met 20-17.

In de tweede periode pakt Grasshoppers opnieuw het initiatief en met name Lotte van Kruistum laat zich dan gelden met enkele fraaie scores. Via 26-29 halverwege dit kwart bepaalt Rosalie Aandewiel met een drietje in de buzzer de ruststand (31-39).

Na de rust weet Sportiff Grasshoppers verder uit te lopen mede dankzij een 8-0 run maar daarna kan de thuisclub toch weer aanklampen. Na 39-52 halverwege is de stand 48-58 aan het einde van de derde periode.

In het laatste kwart komt Binnenland nog wel heel dichtbij en maakt de eerste keer gelijk bij 70-70. Dan zijn Karin Kuijt en Alissa trefzeker van de vrije worplijn en maakt Binnenland voor de tweede keer gelijk bij 75-75. Met nog 18 seconden op de klok mist de thuisploeg vanaf de vrije worplijn bij een stand van 75-76. De fout op Jacobine Klerx komt met een halve seconde op de klok te laat. Eerste raak en de tweede opzettelijk mis is het tijd. Na het spannende slot gaat de overwinning uiteindelijk toch naar Sportiff Grasshoppers dat het vizier net op tijd weer op scherp krijgt. Eindstand 75-77.

Coach Renate Sluijs vond het deze wedstrijd verdedigend redelijk goed verzorgd: ‘Aanvallend vielen de schoten van afstand niet, waardoor de scores veel meer van inside moesten komen. Het wordt op het einde nog spannend wat het des te leuker maakt om deze wedstrijd winnend af te sluiten.’

Aanstaande dinsdag 21 maart speelt Sportiff Grasshoppers een thuiswedstrijd in sporthal Cleijn Duin tegen Jolly Jumpers, aanvang van de wedstrijd is 20.30 uur.