Afbeelding
Foto: Gemeente Katwijk

BoerBurgerBeweging in Katwijk ook de grootste bij het waterschap

Algemeen

Naast de grootste bij de Provinciale Statenverkiezingen, is de BoerBurgerBeweging ook de grootste geworden bij de verkiezing voor het Hoogheemraadschap van Rijnland. Dat blijkt uit de uit die de gemeente heeft gepubliceerd. De partij van Caroline van der Plas heeft 22,76 procent van de stemmen binnen weten te halen.

ChristenUnie-SGP haalde 20,58 procent van de stemmen binnen.

Dijkgraaf Rogier van der Sande: ‘De opkomst van de waterschapsverkiezingen tot dusver laat ons zien dat ook de inwoners van ons prachtige gebied het belang van water herkennen. Goed waterbeheer speelt bij alle toekomstige uitdagingen een belangrijke rol. En deze mooie uitdaging geef ik mee aan het nieuwe bestuur.’

Op 23 maart om 15.00 uur stelt het hoofdstembureau tijdens een openbare zitting de definitieve uitslag vast. Dan worden ook de voorkeurstemmen per kandidaat bekend gemaakt.

Op woensdag 28 maart wordt het nieuwe Algemeen Bestuur van Rijnland geïnstalleerd. Het Algemeen Bestuur van Rijnland wordt ook wel de Verenigde Vergadering (VV) genoemd. Vier jaar lang behartigen zij de belangen van de inwoners en gebruikers in het werkgebied van Rijnland.

Uit de krant