Op dit punt moeten woningen worden afgebroken om de Exportstraat aan te sluiten op de Oranjelaan. | Foto: Cor de Mooy
Op dit punt moeten woningen worden afgebroken om de Exportstraat aan te sluiten op de Oranjelaan. | Foto: Cor de Mooy Foto: Cor de Mooy

Bewoners De Bloem in opstand tegen ontsluitingsweg

Algemeen

Op het terrein van de oude veiling Flora is in Rijnsburg inmiddels de woonwijk De Bloem verrezen. Die is gereed. Althans, dat vindt het college niet. In een brief aan de gemeenteraad schrijven B&W dat een belangrijk deel nog niet is gerealiseerd: het doortrekken van de Exportstraat naar de Oranjelaan als ontsluitingsweg. Daar zit nou precies de pijn bij bewoners van de wijk.

Door Cor de Mooy

In de Projectovereenkomst met De Raad Bouw voor de ontwikkeling van de wijk is ook de aanleg van de ontsluitingsweg meegenomen. Deze weg, de Exportstraat is al aangelegd. Deze straat begint bij de rotonde aan de Oegstgeesterweg maar loopt dood achter de Oranjelaan. Om de weg door te trekken moeten twee woningen wijken. Sloop is onontkoombaar. De woningen zijn in 2006 en 2008 al aangekocht door De Raad Bouw. En daar is het tot nu toe bij gebleven.

Het college vindt het doortrekken van de Exportstraat wenselijk. Daarom is De Raad gemaand om op korte termijn met de voorbereidingen voor het werk te beginnen.

De bewoners daarentegen zien dat helemaal niet zitten. Gevreesd wordt voor extra drukte op de Oranjelaan en Christinalaan.

Lees meer in De Katwijksche Post van deze week.

Uit de krant