Van links naar rechts secretaris Cor de Mooy, voorzitter Co Viele met de oprichtingsacte en penningmeester José van Duin. | Foto: Marc Wonnink
Van links naar rechts secretaris Cor de Mooy, voorzitter Co Viele met de oprichtingsacte en penningmeester José van Duin. | Foto: Marc Wonnink Foto: Marc Wonnink

De Voorraadkast verder als stichting, ‘emotioneel moment’

Algemeen

‘Dit is even een emotioneel momentje voor me’, verklaart Co Viele, net nadat de handtekeningen gezet onder de oprichtingsacte van Stichting Voorraadkast Katwijk.

Zo’n acht jaar geleden werd De Voorraadkast opgericht om de nood te lenigen voor mensen die het niet breed hebben. Co Viele maakte voor hen het verschil tussen eten of niet eten. En nog steeds.

Afgelopen dinsdag is het privé-initiatief officieel omgezet in een stichting. ‘Het is net of je je eerste kind naar de kleuterschool brengt. Een eerste stap naar volwassenheid’. Maar, stichting of niet, ‘Het is en blijft mijn kindje’, zegt Co stellig.

Co, als voorzitter, kijkt met veel vertrouwen naar de toekomst. ‘Ik zie ook echt heel veel teamwork voor ogen’. Dat teamwork zien de kersverse penningmeester José van Duin en secretaris Cor de Mooy ook helemaal zitten.

De Facebookpagina blijft gewoon in de lucht. Ook de hulp blijft hetzelfde. ‘We hopen dat we als stichting meer mensen kunnen helpen’.

Co’s echtgenoot Ton is vrijwilligerscoördinator. ‘Op termijn hebben we zeker meer vrijwilligers nodig. Wie een handje bij wil steken, kan contact met mij opnemen via tel. 06-44087265’.

Dit is een artikel uit De Katwijksche Post. Meer De Katwijksche Post? Neem een abonnement.

Uit de krant