Ook op het terras is het straks goed toeven. | Foto: PR.
Ook op het terras is het straks goed toeven. | Foto: PR.

Nieuw in Rijnsburg: Grand Café Noordeinde

Algemeen

De bedoeling is dat ze zeven dagen per week open zijn van 10.00 tot middernacht. Van bakkie koffie tot lunch en van diner tot een drankje. Het totale concept met alles erop en eraan. Eigenaren Huibert Kralt en dorpsgenoot Niels van Nieuwkoop vonden dat dit in Rijnsburg nog ontbrak: een plek waar je met je vrienden kan borrelen en uitgebreid kan eten.   

Met z’n drieën werd het plan bedacht: samen met zijn vrouw Reina heeft Huibert een B&B aan de overkant van het zaterdag geopende Grand Café.

“We kregen regelmatig de vraag van onze gasten waar ze dichtbij iets konden eten of drinken. 

Niels kenden we al en met hem bedachten we om het tegenoverliggende pand, wat vroeger een snackbar was, te verbouwen tot Grand Café. De multifunctionele ruimte is helemaal opnieuw ingedeeld en is nu precies zoals wij het graag wilden.” Als ontwerper van de keuken is Niels chef de cuisine en staat Reina achter de de splinternieuwe bar en leidt het team.

In het Grand Café kunnen de ruimtes in aparte delen worden ingericht en telt het restaurant zo’n 30 zitplaatsen. 

Op gevarieerde en toegankelijk menu kaart staan Spaanse, Franse en Hollandse gerechten.

Wijnmeisje
Het Noordeinde in Den Haag was inspiratiebron voor Reina om qua aankleding met ‘oude meesters’ te werken. 

Zo prijken er tijdloze ‘meesterwerken’ aan de muur die in een nieuw jasje zijn gestoken: het melkmeisje bijvoorbeeld, dat is omgedoopt tot wijnmeisje. “Hollandse meesters met een fris tintje”, noemt Reina ze. 

Met vakantiepark Koningshof om de hoek en de B&B aan de overkant, heeft Noordeinde aan potentiële bezoekers in het seizoen in ieder geval geen gebrek.

Dit is een artikel uit De Rijnsburger.

Uit de krant