Afbeelding
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Buschauffeurs staken vanaf vandaag

Algemeen

Bij het streekvervoer in het hele land wordt vanaf vandaag een volle werkweek gestaakt. De staking treft het busvervoer in de regio. Tot en met vrijdag rijden er minder bussen en regionale treinen. Een ultimatum dat de vakbond aan de werkgevers in het openbaar vervoer stuurde, is verlopen.

Half januari waren er ook stakingen in het streekvervoer, nadat de cao-onderhandelingen waren afgebroken. De werkgevers hebben een loonsverhoging van 8 procent voorgesteld, maar de vakbonden eisen een loonsverhoging die gelijk is aan de (hogere) inflatie.

Tijdens de eerdere staking deze maand, waaraan alleen de FNV meedeed, viel 40 procent van het streekvervoer uit. Nu doet ook CNV mee met de actie. Het is onduidelijk hoeveel procent van het streekvervoer zal rijden.

Reactie Arriva
‘Houd rekening met verstoringen en uitval als je reist met de bus en trein. We raden je aan met alternatief vervoer te reizen. Op de dag zelf wordt pas duidelijk wat de gevolgen zijn voor reizigers en de dienstregeling. Dit komt omdat de leden van de vakbonden zich pas staakbereid melden voor hun dienst start en wij dan pas onze dienstregeling kunnen invullen.’

Uit de krant