Protest van Knarrenhof in de gemeenteraad | Archief
Protest van Knarrenhof in de gemeenteraad | Archief Foto: SK

Groen licht voor Madjoe en sportzalen in Rijnsburg

Algemeen

Alle raadsfracties zijn blij met de plannen voor verbetering van binnensportaccommodaties in Rijnsburg. En alle raadsfracties willen dat het college van burgemeester en wethouders hen goed op de hoogte houdt van het verdere proces om in Rijnsburg de sportzalen te vernieuwen èn ruimte houdt voor een Knarrenhof. De raad stemde vorige week donderdag unaniem in met het door het college gevraagde voorbereidingskrediet van 500.000 euro.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

‘Mooi.’ Dat woord valt verschillende keren. ‘Mooi plan’, ‘we gaan er iets moois van maken’ en ‘mooie kans’. Iedereen blij. Zeker omdat er hoop gloort voor korfbalvereniging Madjoe die met dat besluit aan de slag kan om een ‘blaashal’ te bestellen. Door de verkoop van Sporthal Middelmors raakt Madjoe hun onderkomen kwijt, maar hopelijk staat komend winterseizoen de ‘blaashal’ klaar. De gemeente heeft besloten om de drie gemeentelijke binnensportaccommodaties in Rijnsburg te renoveren (Het Waterbos) en een nieuwe sportzaal te bouwen op de locatie Korte Vaart ter vervanging van bestaande gymzalen Korte Vaart en Katwijkerweg.

‘Mooie ontwikkelingen, maar het moet wel integraal aangepakt worden met aandacht voor een Knarrenhof’, zegt Jan van Dam (SGP).

Want de aandacht voor het project Hof Korte Vaart (25 woningen en een gezamenlijke gemeenschapsruimte) van Stichting Knarrenhof was niet goed, stellen onder meer VVD en CDA. CDA-raadslid Irene van der Plas: ‘Wij zijn er niet over te spreken, dat Knarrenhof uit de krant de plannen moest lezen. De communicatie kan beter.’

Meer in De Katwijksche Post van vandaag.

Uit de krant