Afbeelding
Foto: Treffend Beeld

Sportprijzen voor Lotte van Kruistum, Floris Hoek, Gisel Noort Zwaan en v.v. Katwijk

Algemeen

Vrijdagavond zijn de sportprijzen 2022 uitgereikt tijdens de Avond van de Sport. In het sponsorhome van Quick Boys werden voor de zevende keer de Katwijkse Sportverkiezingen gehouden. Net als in voorgaande jaren waren er vier categorieën: Sportploeg, Sportman, Sportvrouw en Sportbelofte van het jaar 2022.

De presentatoren Krijn Schuitemaker en Jaap Kloos hielden eerst een interview met de kandidaten, waarna sportwethouder Sonny Spek de enveloppe met de naam van de winnaar opende.

Gisel Noort Zwaan is uitgeroepen als Sportbelofte van het jaar. Ze heeft vier jaar geleden voor kickboksen gekozen omdat ze lekker wil trappen. De Rijnsburgse, die traint bij de Katwijkse Boks- en Kickboksvereniging Kamakura, veroverde op 26 november tijdens de Youth Fighting League de Europese titel in het bantamgewicht (klasse tot 53.52 kilo).

Floris Hoek is uitgeroepen als Sportman van het jaar. Hij beoefent kyokushin karate. Elf jaar geleden stapte Floris bij de Osaka dojo binnen, inmiddels heeft de 26-jarige Katwijker een enorme erelijst met nationale en Europese titels opgebouwd. 

Lotte van Kruistum (basketbal) is uitgeroepen als Sportvrouw van het jaar.  Lotte ging op 6-jarige leeftijd basketballen. Op haar zestiende debuteerde de 1.86 meter lange forward al in het in de eredivisie uitkomende vrouwenteam van Sportiff Grasshoppers. De eerstejaars studente pedagogiek heeft zich in het afgelopen kalenderjaar goed ontwikkeld en is nu een bepalende factor in het vrouwenteam.

v.v. Katwijk is Sportploeg van het jaar geworden. In het afgelopen voetbalseizoen heeft v.v. Katwijk zich tot kampioen van de tweede divisie gekroond. Ondanks een nederlaag tegen Excelsior Maassluis kon de Katwijkse voetbalploeg drie speelronden voor het einde van het seizoen al het kampioensfeest vieren.

Uit de krant