Afbeelding

Meer inwoners mogen gebruik maken van minimaregelingen

Algemeen

In gemeente Katwijk zijn zo’n 2600 huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Deze groep kan gebruik maken van regelingen zoals het Kindpakket van Stichting Leergeld, Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Doe Mee! regeling. Met het Winterplan van de gemeente zijn deze regelingen voor meer inwoners beschikbaar. Huishoudens met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum kunnen er nu ook gebruik van maken.

‘Met de stijgende kosten waar iedereen mee te maken heeft, is er een steeds grotere groep inwoners met geldzorgen. Met het Winterplan ondersteunt de gemeente Katwijk op korte termijn huishoudens die moeilijk rondkomen door de sterke kostenstijgingen. Het gaat hierbij om lage inkomens en lage middeninkomens. Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan blijven meedoen in onze samenleving. Met deze verruiming helpen we daar bij ‘, geeft wethouder Gerard Mostert aan.

De drie regelingen waar het om gaat, richten zich op het meedoen in de samenleving. Stichting Leergeld ondersteunt gezinnen met weinig geld bij de aanschaf van schoolspullen en andere voorzieningen voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een (tweedehands) fiets, laptop of een verjaardagsbox. Met de Kindpas en Schoolspullenpas kan je bij deelnemende winkels schoolspullen, kleding en boeken kopen. 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met weinig geld, toch kunnen sporten en mee kunnen doen met culturele activiteiten. Zoals voetbal, muziekles of dansen. Je kunt onder andere een aanvraag doen via het Wijkteam, Welzijnskwartier of het Centrum Jeugd en Gezin.

De Doe Mee! regeling is er voor jong en oud. Het is een tegemoetkoming voor de kosten voor activiteiten op het gebied van sport, cultuur en recreatie. Denk aan zwemmen bij Aquamar, een film kijken in de bioscoop of een activiteit in het buurthuis.

Deze regelingen en andere zijn terug te vinden op www.katwijk.nl/geldzaken. Inwoners die hulp nodig hebben bij het aanvragen van regelingen kunnen altijd terecht bij de formulierenbrigade.

Uit de krant