Afbeelding

Sportiff Grasshoppers 1 wint van Lekdetec.nl

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag van Lekdetec.nl gewonnen. Deze keer, de uitwedstrijd werd nog verloren, was de ploeg van Renate Sluis en Robin van de Bilt in de eigen sporthal Cleijn Duin te sterk voor de bezoekers uit Bemmel.

Sportiff Grasshoppers kent een prima start en pakt al snel een voorsprong van 10 punten. Via 12-2 gaat deze periode naar de thuisclub (19-11). En ook in het tweede kwart blijft Sportiff Grasshoppers de basket vinden en al snel wordt de het verschil groter (31-13). De laatste 4 scores waaronder 2 drietjes zijn echter voor de ploeg uit Bemmel die daarmee toch het tweede kwart pakt en weer weet aan te haken. Ruststand 32-26.

Na de rust pakt Sportiff Grasshoppers opnieuw het initiatief na een aanvankelijk gelijk opgaand scoreverloop. Via 36-30 weet de thuisclub langzaam maar zeker uit te lopen en eindigt het derde kwart met 20 punten voorsprong (52-32). De laatste periode laat eenzelfde spelbeeld zien. Sportiff Grasshoppers kan verder uitlopen en mag na het laatste fluitsignaal de verdiende overwinning vieren. Eindstand 69-42.

Coach Renate Sluijs had een goede wedstrijd gezien: ‘We begonnen verdedigend scherp en bouwen aan een mooie voorsprong. Halverwege het tweede kwart verslapt de concentratie, waardoor Lekdetect.nl op 6 punten kan komen. Na de rust is de focus volledig terug, nemen we afstand en geven dat ook niet meer uit handen.’

Zaterdag 28 januari speelt Sportiff Grasshoppers een thuiswedstrijd tegen Triple Threat, aanvang van de wedstrijd is nog niet bekend.

Dinsdag 24 januari, speelt Sportiff Grasshoppers voor de beker tegen Den Helder Suns. Aanvang van de wedstrijd is 20.30 uur.