Archieffoto van de Sjaloomschool . | Foto: pr
Archieffoto van de Sjaloomschool . | Foto: pr Foto: pr

Sjaloomschool wil starten met schoolontbijt

Algemeen

De Sjaloomschool in Cleijn Duin in Katwijk probeert samen met het Welzijnskwartier een schoolontbijt voor de leerlingen te realiseren. Op die manier krijgt elke leerling de gelegenheid om te ontbijten voordat ze aan de les beginnen.

Door Gwen Ouwehand

De school ziet dat kinderen die niet hebben ontbeten, minder goed de dag starten. ‘We zien dat de kinderen hun aandacht er niet bij kunnen houden en minder gefocust te werk kunnen gaan’, zegt Jos van Adrichem, de schooldirecteur. Als ze dan een gesprekje aangaan met de kinderen en vragen of ze wel gegeten hebben, is het antwoord wel eens ‘nee’.

Uitdaging
Waar het niet-ontbijten aan ligt, weet de school niet precies, maar een schoolontbijt leek een juiste oplossing. Zeker toen het de directeur bekend was dat hier ook een speciaal fonds voor aangevraagd kan worden.

De school wil zo snel mogelijk starten. ‘Het is nog wel een uitdaging. We zijn op vele verschillende vlakken bezig en met het aantal opgegeven vrijwilligers loopt het ook nog niet storm.’ Daarnaast willen ze niet stigmatiseren, dus het doel is een schoolontbijt voor iedere leerling.

Vrijwilligers
Opgeven als vrijwilliger kan bij het Welzijnskwartier. Als vrijwilliger help je op doordeweekse dagen het ontbijt klaar te zetten, op te eten samen met de kinderen en het daarna gezamenlijk weer op te ruimen. Dit gebeurt allemaal tussen 07.30 en 08.30 uur.

Wil je meer informatie of je opgeven als vrijwilliger voor het schoolontbijt? Neem dan contact op met Sanne Alblas, sannealblas@welzijnskwartier.nl of bel 071 403 33 23.

Uit de krant

Uit de krant