Man in sweater feeling cold adjusting room temperature with electronic thermostat at home
Man in sweater feeling cold adjusting room temperature with electronic thermostat at home Foto: Shutterstock

Doneer een deel van je energiecompensatie

Algemeen

Alle huishoudens krijgen zowel in november als in december 190 euro energiecompensatie. Een mooi extraatje. Niet iedereen heeft dit geld even hard nodig. Kun jij een deel van de compensatie missen? Help dan andere inwoners in Katwijk iets makkelijker deze lastige winter door. Het mooie is dat Fonds 1818 die donaties verdubbelt.

In de gemeente Katwijk hebben veel mensen en gezinnen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Zeker nu de energieprijzen de pan uit rijzen. Voor deze mensen willen we iets extra’s doen. Met warme ondersteuning van Fonds 1818. Zij ondersteunen deze actie door iedere donatie te verdubbelen. Als jij dus 50 euro doneert, maakt Fonds 1818 daar 100 euro van.

Hoe werkt het?
Jouw donatie plus het extra geld van Fonds 1818 gaat naar vijf goede doelen in de gemeente Katwijk. Allemaal doelen die mensen met financiële problemen ondersteunen. Het geld komt dus rechtstreeks bij mensen terecht, die het heel hard nodig hebben. De totale opbrengst verdelen we onder deze doelen. Uiteraard kun je zelf het bedrag dat je wilt doneren bepalen. Alles is goed. Van 10 tot 190 euro. Ga naar welzijnskwartier.nl om te doneren.

Vijf goede Doelen
De Prins Willem Alexanderschool voorziet kinderen en hun gezinnen van een ontbijt. Dit doet de school omdat er veel kinderen zonder ontbijt naar school komen. 

De Roze Hulp biedt hulp bij menstruatie-armoede en onderhoudt Menstruatie Uitgifte Punten in Katwijk. Dat doen ze omdat 1 op 9 meisjes/vrouwen hier geen geld voor heeft.

Kocon Noodfonds biedt financiële hulp in crisissituaties voor inwoners uit Katwijk. Bijvoorbeeld als het afsluiten van energie of water of huisuitzetting dreigt. 

De Voorraadkast geeft gezinnen met forse geldproblemen een voedselpakket. Een boodschappentas met noodzakelijke levensmiddelen die anders niet gekocht kunnen worden. 

De Voedselbank Katwijk helpt mensen die tijdelijk niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien met gratis eten en eerste levensbehoeften. 

Dit initiatief wordt georganiseerd door een gezamenlijke alliantie van Welzijnskwartier, Samen Katwijk/HIPHelpt, Het Kocon Noodfonds en Fonds 1818. De kosten voor deze actie worden door de partijen gedragen, zodat iedere donatie-euro ook terecht komt bij de mensen die het zo hard nodig hebben. 

Doneren
Ga naar welzijnskwartier.nl/nieuws/22-energiedonatie-fonds en doneer veilig met Ideal.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant