Evenals in 2019 zullen ook dit jaar de vogels bij ‘De Kanarievogel’ weer bekeken en besproken worden. | Foto: pr
Evenals in 2019 zullen ook dit jaar de vogels bij ‘De Kanarievogel’ weer bekeken en besproken worden. | Foto: pr

Kleurige vogelzang bij ‘De Kanarievogel’

Algemeen

Van donderdag 8 t/m zaterdag 10 december houdt de vogelvereniging voor Katwijk en Omstreken ‘De Kanarievogel’ haar jaarlijkse vogeltentoonstelling in het clubgebouw van Stichting ‘Kleindierensport Katwijk’ aan de Oude ’s Gravendijckseweg te Katwijk. Er zijn 370 vogels van divers pluimage te bewonderen.

Vanwege corona heeft ‘De Kanarievogel’ twee jaar geen vogeltentoonstelling kunnen organiseren. Dat betekent dat er sinds 2019 geen clubkampioenschappen zijn gehouden en vogelliefhebbers ook niet hebben kunnen genieten van de kleurenpracht op de vogelshow. De vereniging staat dan ook te trappelen om weer een vogeltentoonstelling te kunnen organiseren, en wat voor één.

Allerlei vormen en kleuren
Er zijn dit jaar 370 vogels te bezichtigen en te beluisteren, waaronder 160 zangkanaries van het ras waterslager, 90 kleur- postuurkanaries in diverse kleuren en verschijningsvormen. Met name de collectie tropische vogels blinkt uit in schitterende kleuren. Tussen de 120 tentoongestelde tropen bevinden zich pareltjes van kleurenpracht, zoals de ‘onnatuurlijk’ kleurrijke gouldamadines. Verder ook o.m. Japanse meeuwtjes, diverse Australische prachtvinkensoorten, zoals ceresamadine, bichenowastrilde, spitsstaartamadine, driekleur en roodkop papegaaiamadines. De visuele aantrekkelijkheid van de tentoonstelling wordt aanzienlijk vergroot door de fraai ingerichte vitrines met contrastrijke tropische vogels. Al met al is er een rijke verscheidenheid aan klanken en kleuren te beluisteren en te bewonderen.

Bent u man of vrouw, jong of oud en ook gefascineerd door die boeiende hobby van het houden, verzorgen en fokken van vogels dan is een bezoek aan de tentoonstelling van ‘De Kanarievogel’ een buitenkans om met deze liefhebberij in al zijn facetten kennis te maken. De aanwezige leden van ‘De Kanarievogel’ zullen u altijd te woord willen staan om het een en ander over hun hobby te vertellen en mogelijk een antwoord kunnen geven op door u gestelde vragen.

Openingstijden
De tentoonstelling wordt op donderdag 8 december om 20.00 uur voor het publiek geopend. Bezoekers kunnen dan en de daaropvolgende dagen binnenlopen en genieten van de zangkunsten en de kleurenpracht van de door de leden van ‘De Kanarievogel’ gefokte vogels. De openingstijden van het clubgebouw van Stichting ‘Kleindierensport Katwijk’, Oude ’s Gravendijckseweg 2a, te Katwijk, zijn: donderdag 8 december van 20.00 tot 22.00 uur; vrijdag 9 december van 13.30 tot 21.00 uur; zaterdag 10 december 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

Uit de krant

Uit de krant