Ook dit jaar komt er weer een kerstboom bij De Voorraadkast. | Foto: pr
Ook dit jaar komt er weer een kerstboom bij De Voorraadkast. | Foto: pr Foto: pr

Eindejaarsdrukte bij De Voorraadkast

Algemeen

Het is een en al drukte bij De Voorraadkast. Er staat weer een Kerstloterij in de startblokken. Co Viele gaat weer oliebollen bakken. Volgende week dinsdag verrijst er weer een grote kerstboom achter de flat aan de Tortellaan.

‘Het is een gekkenhuis’, zegt Co Viele van De Voorraadkast. ‘Het is erg genoeg dat er zo veel ellende is, dat we zo veel werk hebben nu.’ Daar zit precies de kneep. Co en haar man Ton hebben gelukkig een groot hart voor hun medemens in nood. 

Wensboom
Op dinsdag 6 december wordt een grote kerstboom met lichtjes opgetuigd, midden op het veld achter de flat aan de Tortellaan. ‘Je kunt hem niet missen’, zegt Co. ‘Hij is dubbel zo groot als die van vorig jaar’. De briefjes met wensen gaan dit jaar niet in de boom. Die kunnen veilig worden gedeponeerd in de afgesloten brievenbus bij de boom. ‘Die wensen kunnen voor een ander zijn. Of mensen die contact kwijt zijn met hun naasten. Wij willen dan proberen weer verbinding te leggen’, verklaart Co. ‘Het maakt niet uit. Een wens is een wens!’

Op vrijdag 16 december worden er weer zo’n 700 pakjes door het dorp verspreid als bedankje van de Voorraadkast. ‘Die kunnen overal liggen en er kan van alles in zitten’, zegt Co geheimzinnig.

Loterij
Op zaterdag 17 december is de Kerstloterij. ‘De hoofdprijs is een koffiemachine t.w.v. 400 euro’, verklapt Co. Ook zijn er Senseo’s te winnen en zelfs een Samsung Smartwatch. Lootjes zijn via www.facebook.com/groups/devoorraadkast/ te koop voor 1 euro per stuk.

Uit de krant

Uit de krant