Afbeelding
Foto: pr

Lekke band voor Sint tijdens Lichtjestocht

Algemeen

Zaterdagavond stroomde de Zwaaikom vol voor Sinterklaas en zijn gevolg, dit maal voor de inmiddels traditionele lichtjestocht van Stichting Sint en Pietenactie. Na twee jaar zonder lichtjestocht in verband met de corona maatregelen mocht deze verlichte tocht weer zijn rondgang door het dorp maken.

Dit jaar was de tiende editie en de belangstelling leek groter dan ooit. Honderden kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s stonden rond 17.00 uur de aankomst van de Sint af te wachten. Velen van hen met kleurrijke lichtjes, zelfgemaakte lampionnen, versierde steppen en kinderwagens. Sint en zijn Pieten genoten bij aankomst zichtbaar van de ontvangst en na een kleine rondgang door de Zwaaikom, stapte hij in de op een trailer van de KRB voortgetrokken boot om in de richting van het centrum van Katwijk aan Zee te gaan.

De lichtjestocht werd extra feestelijk door de bijdragen van de majorettes van Desiree NNO, muziek van DVS junioren, een Piet met draaiorgel en de muzikale Pieten van “we bend’r!”. Langs de route stonden veel toeschouwers en gingen voordeuren open om naar de Sint te zwaaien. Een van de Pieten dacht lichtelijk overdreven dat er wel een miljoen mensen op de lichtjestocht waren afgekomen.

Lekke band
Ter hoogte van het Andreasplein overkwam de wagen waarop de Sint zich bevond, dat wat in een van de bekendste Sintliederen enkel zijn Piet overkomt. Een pepernoot in de band, die daardoor knalde. Maar ook dit kon de pret niet drukken en Sint besloot te voet verder te gaan in de richting van het eindpunt.

Door zijn verlichte staf bleef Sint goed zichtbaar tussen alle lopers en was hij goed benaderbaar voor het schudden van een handje, het beantwoorden van een vraag of een snel fotomoment. Na afloop van de tocht is Sint enigszins vermoeid, maar zeer voldaan en met mooie herinneringen vertrokken in de richting van het grote Pietenhuis. Hij hoopt van harte dat er volgend jaar weer een lichtjestocht georganiseerd wordt in het gezellige Katwijk.

Stichting Sint en Pietenactie spreekt van een groot succes en met ongeveer 400 verkochte lichtjes, heeft zij een mooi bedrag binnen mogen halen voor haar donatiefonds.

Afbeelding

Uit de krant