Aan het NK G dansen deden maar liefst 96 dansparen mee. Met goud voor Sjansee. | Foto: pr
Aan het NK G dansen deden maar liefst 96 dansparen mee. Met goud voor Sjansee. | Foto: pr Foto: pr

Dag met gouden rand voor Dansclub Sjansee

Algemeen

Na zolang wachten mocht Dansclub Sjansee afgelopen zaterdag 26 november het officiële NK G dansen organiseren. De vrijdag ervoor zijn een twintigtal vrijwilligers bezig geweest om sporthal Cleijn Duin om te toveren tot een volwaardig danspaleis waar zaterdag het gigantische feest los brak.

De deelnemers van Dansclub Sjansee openden om 09.00 uur de deuren en stapten de eerste deelnemers naar binnen. Er stond gelijk een prachtige glimlach op hun gezichten, is dit een sporthal?

Al snel stroomde het danspaleis vol. Om 10.15 uur waren er bijna 400 mensen binnen. Wat een drukte en wat een bekroning op het werk van Dansclub Sjansee,

Om precies 10.30 uur is het NK begonnen. DVS speelde prachtig het Wilhelmus en hierna nam mevrouw Van Starkenburg het woord met een mooie speech en de woorden ‘hierbij verklaar ik het 14e NK G dansen officieel voor geopend’. 

96 dansparen
Alle 96 dansparen stonden te trappelen. Ze dansten allemaal de Tango, Engelse Wals en de Quickstep. In de pauze kregen we een demonstratie van een wereldkampioen rolstoeldansen, wat een genot om dit te zien. 

Na de pauze danste iedereen zijn of haar eigen finale. Na het spannende stuk was het tijd voor ontspanning. De Gebroeders KO maakten er een feestje van en kregen iedereen aan de polonaise.

Swingen en stralen
Na dit feest was het tijd voor nog een wedstrijd: de C.C.C. Masters. Ook hiervoor gingen alle 96 paren de dansvloer op om te swingen en te stralen. Iedereen deed z’n uiterste best om z’n mooiste cha cha cha neer te zetten. En dat is gelukt! Wat een feest en wat dansten alle dansers goed. 

Er waren 6 finales en wij stonden met 2 dansparen in de finale. Het grote moment brak aan. Onder druk nogmaals dansen. O, wat deden ze het knap, in onze ogen toen al winnaars. 

Na wat ontspanning was het tijd voor de Prijsuitreiking. De namen werden opgenoemd van 6 naar 1. en wij mogen vol trots zeggen dat wij de plaatsen 3 en het allerhoogste podium bemachtigd hebben. Dansclub Sjansee is de grote kampioen van het officiële NK G Dansen!

Zo kwam er na een hele lange voorbereiding een onvergetelijke dag met een gouden rand. Hierna vertrok iedereen weer naar zijn eigen woonplaats met het allermooiste cadeau. Een prachtige glimlach en een medaille van Goud.

Voor meer filmpjes en foto’s zie de mediakanalen van Dansclub Sjansee.

Uit de krant