Claudia Owel in gevecht met een tegenstander.

Rijnvogelvrouwen trekken winst over de streep

In Haarlem werd er afgelopen zaterdag gespeeld tegen DSS Vrouwen 1. Rijnvogels koestert warme kampioen gevoelens aan het toch kille complex aan de Jaap Edenlaan in Haarlem.

Het is nooit een makkelijke opdracht om tegen DSS te spelen. Deze jonge maar toch inmiddels ervaren ploeg geeft heel veel energie in haar wedstrijden. Voor beide ploegen is de winst belangrijk want op dit moment zijn ze elkaars directe concurrent DSS staat 6e en Rijnvogels 7e met maar één punt achterstand. Dit was in het begin van de wedstrijd ook goed te zien.

Beide ploegen leverden heel veel strijd en zagen het belang van de wedstrijd in. Buiten een kleine mogelijkheid van Rijnvogels is er de eerste tien minuten geen echt gevaar voor beide doelen. Na een ruim kwartier spelen is er het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een corner van DSS wordt ingekopt en kan ternauwernood nog van de lijn gekopt worden door Rijnvogels. De afvallende bal is voor DSS en door een verkeerde inschatting kan de bal zomaar in geschoten worden. 1-0 voor de thuisploeg. Rijnvogels heeft de lichte overhand in de wedstrijd, mar kan haar mogelijkheden nog niet voldoende uitbuiten.

Rond de 20e minuut heeft Rijnvogels de druk er op en creëerde 3 corners achter elkaar. Helaas zonder goed resultaat. In de 40e minuut zien we een aanval uit het boekje. Een crosspass over 50 meter bereikt Kim Zethof aan de rechterkant, zij legt hem panklaar voor de instormende Justine Jansen die binnenschiet. 1-1 Met nog een paar minuten te gaan is het de uitstekende goalie Ruitenbeek die Rijnvogels met twee enorme één op één reddingen op de ruststand van 1-1 houdt.

In de tweede helft nog steeds twee strijdbare teams, waarbij Rijnvogels de druk nog wat kan opvoeren. Zo is het in de 60e minuut even schrikken voor DSS als een afzwaaiende voorzet van Jeanny Harders zomaar boven op de lat valt. Rijnvogels zoekt deze helft vaker de lange bal om zo de buitenspeelsters in stelling te brengen. Veel kansen zijn er tegelijkertijd niet in de tweede helft.

In de 76e minuut krijgt DSS een corner, die op de deklegger van Rijnvogels belandt. Het blijft oppassen, waar Rijnvogels steeds meer op zoek gaat naar het winnende doelpunt. Na 85 minuten spelen zie je dat DSS er doorheen zit. Men heeft meer pijntjes en kan het tempo van Rijnvogels niet meer bijhouden. Toch staat er na negentig minuten op het scorebord nog altijd 1-1. De scheidsrechter geeft aan iedereen aan dat er nog minimaal twee minuten te spelen zijn. En dan gebeurd waar heel voetbal lievend Rijnvogels op hoopt. Kim Zethof wordt er weer op uit gestuurd en geeft weer een prima voorzet en bereikt Justine Jansen, die nogmaals in kan tikken. 1-2

Het duurt hierna niet lang meer als de scheidsrechter het verlossende eindsignaal blaast. Rijnvogels haalt wederom 3 belangrijke punten binnen en stijgt naar de vierde plek op de ranglijst.