Dit jaar geen grote tent op parkeerterrein Noordduinen voor het Oud en Nieuwfeest van SKA, zoals bij de jaarwisseling van 2015-2016. | Foto: archief KP
Dit jaar geen grote tent op parkeerterrein Noordduinen voor het Oud en Nieuwfeest van SKA, zoals bij de jaarwisseling van 2015-2016. | Foto: archief KP Foto: archief KP

Burgemeester in het nauw, ‘verwijtbaar falen’ in kwestie SKA

Algemeen

Burgemeester Cornelis Visser had vorige week donderdag een zware avond. Hij lag onder vuur vanwege de kwestie SKA. ‘Verwijtbaar falen’, sprak Jaap Haasnoot van KiesKatwijk. Een motie van treurnis werd door de hele oppositie gesteund.

Door Marc Wonnink

Het draait allemaal om de informatievoorziening rondom SKA naar de gemeenteraad toe. Het is wettelijk verplicht voor een college van burgemeester en wethouders om informatie als eerste naar de gemeenteraad te sturen, en daarna pas naar buiten te brengen. Dat is vorige week woensdag fout gegaan met een informatiebrief over SKA Oud en Nieuw. Het is niet de eerste keer dat de oppositie zich stoort aan het college van burgemeester en wethouders.

De oppositie verwijt de burgemeester dat hij niet in een vroegtijdig stadium naar de raad toe is gekomen om een oplossing te zoeken voor het financieringsprobleem van het SKA Oud en Nieuw-feest. ‘Het is een bijzondere situatie, had u niet naar de raad kunnen komen?’, vraagt René Slootweg van GemeenteBelangen zich af.

‘We zijn nu hier’, reageert de burgemeester. ‘We hebben lang gezocht met SKA of er mogelijkheden waren.’ Te laat volgens de oppositie, want SKA gaat de komende jaarwisseling niks organiseren.

Lees meer in De Katwijksche Post van vandaag.

Uit de krant

Uit de krant