De kleine Hero keek afgelopen vrijdag geboeid naar de levering van nieuwe afvalbakken aan de Zeewinde in Katwijk.  | Foto: Gerard Bol
De kleine Hero keek afgelopen vrijdag geboeid naar de levering van nieuwe afvalbakken aan de Zeewinde in Katwijk. | Foto: Gerard Bol Foto: Gerard Bol

Omwisseloperatie van afvalbakken bijna afgelopen

Algemeen

Het omwisselen van de gft en restafval mini-containers is bijna afgelopen. Alleen de pmd mini-containers moeten nog worden afgeleverd. Dit zijn voornamelijk adressen in Rijnsburg. Er is nog een aantal plekken in de gemeente waar nog oude mini-containers zijn. Deze worden zo spoedig mogelijk opgehaald.

Door Marc Wonnink

Op social media zijn diverse klachten te lezen over oude bakken die al tijden langs de kant van de weg staan. Eerder al bleek de omwisseloperatie niet vlekkeloos te verlopen. De aanbieder beloofde beterschap. ‘Als we de huidige periode vergelijken met de eerste week is het ook zeker een verbetering. Maar helaas is er hier en daar toch wat misgegaan. We hebben nauw contact met de aanbieder en sturen elke klacht met spoed door’, zo schrijft de gemeente in een reactie.

Eigen medewerkers
Desondanks lijkt de aanbieder het niet te redden. Daarom heeft de gemeente eigen medewerkers ingezet om te helpen. ‘Het is niet wenselijk dat wij als gemeentemedewerkers gaan inzetten. Maar we willen dit proces zo goed en snel mogelijk afronden.’ De gemeente heeft daarom extra eigen capaciteit ingezet.

De gemeente verwacht dat eind november de hele operatie is afgerond.

Uit de krant