Afbeelding

Habithuis RVV geeft overwinning uit handen

Een tijdje leek er geen vuiltje aan de lucht. Habithuis RVV speelde niet weergaloos, maar won de eerste twee sets vrij eenvoudig. Door concentratieverlies aan Katwijkse zijde bleef Gepidae in leven en pakte het zelfs de overige sets. (2-3)

RVV moest behoorlijk inkomen de eerste set. Lange tijd ging de score gelijk op en bleven beide ploegen dus in evenwicht. Uiteindelijk sloeg de thuisploeg een klein gaatje, welke niet meer werd weggegeven. (25-21)

Set twee gaf een duidelijk ander beeld. Gesterkt door de overwinning in de vorige set drukte RVV door. Gepidae wist hier weinig tegenover te brengen en verloor deze set dus kansloos. (25-16)

In set drie kwam de klad erin bij de gastheren. De focus was weg, taken werden niet uitgevoerd en de ploeg grossierde in fouten. Gepidae kreeg weer moed en zette de Katwijkers flink onder druk. Desondanks kwam RVV een aantal keer terug van een achterstand. Dit werd echter keer op keer uit handen gegeven. Een opleving aan het einde van de set mocht niet baten. (23-25)

Set vier liet een ander beeld zien. RVV leek weer bij positieven te zijn en had de gehele set een lichte voorsprong. Wel bleef de ploeg veel fouten maken, waardoor de gasten kansjes bleven ruiken. Deze kansjes werden door de Tilburgers gepakt, waardoor ook de vierde set een prooi voor hen was. (22-25)

Over set vijf hoeft niet veel geschreven te worden. Het geloof was weg bij de thuisploeg en Gepidae won uiteindelijk makkelijk de wedstrijd. (9-15)

Volgende week is het aan Habithuis RVV om zich te revancheren. De Katwijkers gaan op bezoek bij WIK in Groot Ammers, de nummer drie van de competitie.