Het hele team dolblij na de overwinning op ACV.
Het hele team dolblij na de overwinning op ACV. Foto: pr

Belangrijke winst voor Rijnvogelvrouwen

Algemeen Sport

Voorafgaand aan het duel was het verschil een punt. Belangrijk dus om de volle winst te behalen in het koude Assen.

Als de eerste minuten van de wedstrijd bezig zijn ziet Rijnvogels dat dit nog een hele klus zal worden. De snelle buitenspelers van ACV zorgen voor veel gevaar voor het Rijnvogel doel. Gelukkig heeft Rijnvogels een uitstekende doelvrouw. Rijnvogels knokt wat het waard is en krijgt meer grip op de wedstrijd. 

In de zevende minuut is het Justine Jansen die een rush naar voren heeft, haar voorzet bereikt helaas niemand. Het spel gaat over en weer en is amusant om naar te kijken. In de 14e minuut is de eerste echt grote kans van de wedstrijd. De verdediging van ACV verslikt zich in een hoog stuiterende bal en zo komt de bal in de voeten van Kim Zethof. Haar inzet wordt al geteld maar gaat net naast. In de 19e minuut kan Rijnvogels wederom de score openen als een voorzet van rechts te slap word ingeschoten. Twee minuten later is het wel raak als een voorzet van Justine Jansen perfect op het pannetje van Kitty Susan beland, die knap binnenkopt. 0-1

Een paar minuten later krijgt ACV zo’n zelfde mogelijkheid. Het enige verschil is dat deze bal wordt over gekopt. Na 35 minuten is er een vrije trap voor ACV recht voor het doel van Rijnvogels. Maar Kaylee Ruitenbeek staat op haar post en vangt de bal simpel. Vlak voor rust is er nog een uitstekende aanval over vier schijven bij FC Rijnvogels, de uiteindelijke inzet op doel kan net tot corner worden verwerkt.

Na rust heeft Rijnvogels de eerste mogelijkheid als de keepster de bal loslaat uit een vrije trap van Justine Jansen, de tweede bal kan net niet worden ingetikt. Rijnvogels komt meer onder druk te staan en laat bij tijd en wijle ACV te makkelijk aan de bal. Dat resulteerde in een bal strak voorlangs. Daar kwamen de vogels goed weg. Rijnvogels moet de weg naar voren weer zien te vinden en dat lukt. Justine haalt maar eens uit van afstand. Het lukt de keepster nog net de bal over te tikken. ACV ruikt kansen en het is dat het buitenspel is, want anders had het in de 65e minuut gelijk geworden. In de 74e minuut komt het bevrijdende doelpunt van Kim Zethof. Jeanny Harders draait een bal in voor het doel van ACV. De inlopende Kim tikt knap binnen. 0–2

In de 81e minuut even een hachelijk moment als keepster Kaylee Ruitenbeek wordt geraakt door een ACV speelster. Gelukkig kan ze verder. ACV is na het 2e doelpunt even van slag en zo weet Rijnvogels binnen 2 minuten de voorsprong te verdubbelen en hoe. Een corner wordt afgeslagen. Op de kop van de cirkel vangt Romy Speelman de bal op en met een geplaatste boogbal vanaf de wreef schiet ze fantastisch binnen. Een minuut later wordt een terugspeelbal van ACV op het randje van de 16 meter niet goed verwerkt door de keepster. De bal komt in de voeten van Kitty Susan, die van 45 meter direct in het lege doel schiet. 0-4.


Uit de krant