Virgil Tjin Asjoe passeert ex-Rijnvogel  Romano van der Stoep. | Foto: Piet van Kampen
Virgil Tjin Asjoe passeert ex-Rijnvogel Romano van der Stoep. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

FC Rijnvogels deelt punten met Barendrecht

Algemeen Sport

‘We hebben niet verloren’, sprak aanvoerder Dirk Jan van den Oever met een gemaakt glimlachje. Met andere woorden: ‘We hebben ook niet gewonnen’. Natuurlijk besefte hij ook dat zijn ploeg het in de eerste helft moeilijk had maar na de rust goed terugkwam. Zelfs een min of meer gestolen overwinning had er kort voor het scheiden van de markt nog ingezeten maar niemand was ter plekke om de voorzet van Sieb Rutgers van dichtbij binnen te lopen. Het zou wellicht ook iets teveel van het goede zijn geweest.

De punten werden op sportpark De Bongerd dus broederlijk gedeeld en met de 1-1 uitslag kon iedereen mee leven. Ook trainer Leen van Steensel van de thuisclub die na afloop FC Rijnvogels prees dat het een knappe ploeg was om zo hoog in de Derde Divisie mee te doen. ‘Het was een pittige wedstrijd waar door beide teams veel energie in werd gestoken. In de slotfase kwamen we nog goed weg toen FC Rijnvogels een paar goede kansen kreeg maar met het gelijke spel kan ik goed leven’.

Een heldere en objectieve visie van Van Steensel. Collega Thomas Duivenvoorden deelde de mening dat het gelijkspel terecht was. Spits Sieb Rutgers die zich in de eerste helft ‘een beetje op een eilandje vond’ was uiteindelijk de man die kort na het begin van de tweede helft met een knap schot in de verre hoek achter de kansloze doelman Bradley van der Meer de balans in evenwicht schoot.

In het eerste bedrijf voerde de thuisclub na verloop van tijd enigszins de boventoon. Met spelverdeler en routinier Joy Jongman (ex- v.v. Katwijk) werd menige aanval opgezet. De Rijnvogels moesten zich beperken tot de witrode aanvallen nivelleren en met verzorgd voetbal trachten de bakens te verzetten. Het kwam niet tot uitgespeelde kansen daar waar in de eerste minuut doelman Yannick Augustinus al volop gestrekt moest en later nog een paar cruciale reddingen zou verrichten. Dat in de blessuretijd van de eerste helft Barendrecht door een kopbal van Aness Serghini op voorsprong kwam was dan ook terecht.

Na de rust zouden de Katwijkers meer grip op het duel krijgen nadat zij eerst een paar benauwde momenten via de snelle Marouane Bakour over rechts hadden overleefd. De ploeg ging voetballen zoals zo vaak in deze competitie. Er kwamen kansen en de eerste werd door Dirk Jan van den Oever over gekopt. De snelle tegenstoten van de thuisclub bleven echter gevaarlijk maar Sieb Rutgers was scherp bij een dieptepass. De jeugdige spits twijfelde niet, geen balletje goed leggen maar direct doeltreffend uithalen, 1-1. De opmaat voor een spannend vervolg. Het lukte de beide opponenten echter niet om de winnende treffer te produceren daar waar kort voor tijd er een ultieme mogelijkheid voor de Vogels was maar na de fraaie actie van Rutgers was er dus niemand om alsnog een driepunter mee naar Katwijk te nemen. Aanstaande zaterdag komt koploper GVVV op bezoek.

Uit de krant