Archief
Archief Foto: pr

Einde aan SKA Oud en Nieuw

Algemeen

Er komt geen SKA Oud en Nieuw-feest op het terrein van Scum aan het parkeerterrein Noordduinen dit jaar. Dat maakt de organisatie bekend.

Volgens de organisatie geeft de gemeente Katwijk niet de steun die ze nodig hebben. Jaarlijks krijgt SKA 15.000 euro van de gemeente. SKA heeft volgens de gemeente aangegeven dit jaar het dubbele nodig te hebben om het feest te organiseren. ‘Wij wilden wel, maar niet ten koste van alles! Een fantastisch evenement voor en door Katwijkse jongeren, weg!’ zo schrijft de organisatie op sociale media. De gemeente laat in een reactie weten het erg jammer te vinden, ‘ze hebben het altijd perfect gedaan. Maar de gemeente is ook realistisch.

De afgelopen jaren liep het aantal bezoekers van het SKA-feest al terug. Mede door de alcoholleeftijd die omhoog is gegaan van 16 naar 18 jaar. Daardoor valt het volgens de gemeente niet te verantwoorden om het dubbele aan subsidie te geven. Daar komt bij dat de organisatie dit jaar voor het eerst vooraf alle kosten moet betalen, en niet achteraf. Dat zorgt bij de gemeente voor een financieel risico. Tot slot ging het feest de afgelopen jaren niet door vanwege de coronapandemie. Het is nu onduidelijk hoeveel bezoekers af zouden komen op het evenement.

De gemeente is nu aan het kijken naar andere mogelijkheden om met de jaarwisseling iets te laten organiseren. De jaarwisseling valt dit jaar in een weekend. Er zijn mogelijkheden voor de horeca om de deuren te openen met de jaarwisseling. Tot nu toe werd dat nauwelijks gedaan, omdat het SKA feest er was.

SKA Oud en Nieuw wordt al sinds 2001 georganiseerd door de Stichting Katwijkse Activiteiten.

Het evenement werd in 1995 opgezet om de toenmalige rellen, het vandalisme en het geluidsoverlast binnen Katwijk tegen te gaan. Met de jaren is het evenement gegroeid naar een volwaardig festival en is het een begrip geworden in Katwijk.

Uit de krant