Roy van Leeuwen heeft de 1-1 binnengetikt. | Foto: Piet van Kampen
Roy van Leeuwen heeft de 1-1 binnengetikt. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

FC Rijnvogels toont enorme veerkracht tegen Harkema

Drie punten zijn drie punten. Een slechte wedstrijd winnen is ook mooi. Het waren enkele terechte opmerkingen zo her en der na afloop van het door de Vogels met 4-3 gewonnen duel tegen Harkemase Boys. Op z’n Duits: Bis zum letste minute durchgehen. Het is voor de derde keer dat de Kooltuinmannen punten in de slotfase binnen sleepten (DOVO 2-1, ACV 1-1) en nu dus tegen de mannen uit Harkema die zich na de 1-3 ( Thomas Prinsen) al mogelijk de winst binnen dachten te hebben. Als doelman Yannick Augustinus niet tot tweemaal toe de 1-4 voorkwam zou de pot gespeeld zijn.

De man van de wedstrijd Yannick Augustinus: ‘Natuurlijk heb ik een goed gevoel na de overwinning ondanks het vandaag mindere spel. Maar hard blijven werken en het geloof erin houden loonde uiteindelijk. ‘Toen jij die spits alleen op je af zag komen wat ging er toen door je heen?’ ‘Ik maakte me groot en zag dat hij me rechts wou passeren en daarom kon ik zijn schot stoppen. Kort daarna kon ik weer een gevaarlijke bal eruit houden’ blikt de winnende keeper glunderend na.

Een heel ander gevoel zal zijn collega Erick Jansema aan deze wedstrijd hebben over gehouden. Nadat zijn ploeg na een vrije trap die door iedereen werd gemist behalve door verdediger Milan de Koe die de 0-1 binnenkopte, ging hij hopeloos in de fout. Een vrije trap van Virgil Tjin Asjoe slipte door het muurtje en leek een makkelijke prooi voor Jansema te worden. Gelijk een gloedhete bitterbal liet hij hem echter glippen en Roy van Leeuwen pakte het cadeautje op de doellijn graag uit.

Het was kort voor de rust na een eerste helft die in balans was en weinig opwindende momenten kende. Af en toe wat postbodevoetbal, balletje plichtmatig brengen. Af en toe een kansje.

In de tweede helft leek de wedstrijd na een kwartier beslist. Na aandringen van de thuisclub waren twee messcherpe counters goed voor evenzovele treffers. Joris Adams en kort daarna was het ook Thomas Prinsen die zich namens Harkemase Boys mochten laten bejubelen.

De Vogels waren even van het padje af maar pakten de draad weer op. Roy van Leeuwen werd in kansrijke positie onderuit geworpen en Dennis Bakker ging achter de stip. Ook nu faalde hij niet en bracht zijn team het geloof en in de race terug, 2-3. De anschlusstreffer werkte als doping voor de gastheren.

Het werd een extreem hectische slotfase. In de 86e minuut tikte Dennis Bakker een voorzet van Roy van Leeuwen binnen en kort daarop had Sieb Rutgers na een prachtige aanval de 4-3 op zijn slof maar de bal rolde net naast. Bijna ongeloof dat deze er niet in ging. Dat hij na de dadendrang van de Vogels er bij het scheiden van de markt alsnog 4-3 van maakte deed de Kooltuin in extase geraken.