Afbeelding

Tips voor het besparen op je boodschappen

Algemeen

In de huidige tijd waarin we proberen te besparen op alles wat we kunnen blijkt dat het een steeds grotere uitdaging wordt om ervoor te zorgen dat onze inkomsten hoger blijven dan onze maandelijkse uitgaven. Waar de kosten voor onze hypotheek natuurlijk gelijk blijven, stijgen de kosten voor gas en licht, maar ook allerlei andere zaken zoals de boodschappen.

Ondanks het feit dat de meesten periodiek kijken hoe ze kunnen besparen op de vaste lasten, door bijvoorbeeld het regelmatig vergelijken van de energieprijzen, zien we dat er op de boodschappen vaak nog een flinke besparing blijft liggen. Met name door het feit we kiezen voor gemak, zorgt dit er juist voor dat we al snel tientallen euro’s per maand teveel betalen wat eigenlijk heel eenvoudig voorkomen had kunnen worden. Wil jij weten hoe? Wij vertellen het je!

Maak een boodschappenlijstje

Het klinkt misschien heel eenvoudig, maar wanneer je zonder lijstje naar de winkel gaat, is de kans vele malen groter dat je veel meer meeneemt, dan wat je eigenlijk op voorhand nodig hebt. Zorg er daarom dus ook voor dat je een lijstje maakt met producten die belangrijk zijn, zodat je je hier ook aan kunt houden. Wel is het handig bepaalde boodschappen variabel te houden, zoals groente en vlees. Zo kun je namelijk in de winkel zelf bepalen voor welke groente je kiest. Het is namelijk zonde te kiezen voor broccoli, terwijl de sperziebonen in de aanbieding zijn. Zorg er dus voor dat je voor dit soort producten alleen de ‘categorie’ noteert en in de winkel kijkt wat het voordeligste is.

Koop groot in

Wanneer er een actie 1+1 of 2+2 bij de supermarkt is, is het handig om een potje te maken waarmee je groter kunt inkopen. Wen jezelf daarom ook aan om hier gretig gebruik van te maken. Vooral wanneer het om producten gaat die je regelmatig gebruikt. Het voordeel wat je dan hebt, is dat je de ene week iets meer geld kwijt bent, maar de week erna geld overhoudt omdat je ze dan niet hoeft mee te nemen. Uiteindelijk zul je merken dat je door het regelmatig gebruik maken van deze acties, voordeliger uit bent. Houd er uiteraard wel rekening mee dat je alleen kiest voor producten met geen of een lange houdbaarheidsdatum, zoals bijvoorbeeld toiletpapier of sauzen in zakjes etc.

Koop producten die kort aan de datum zijn

Ga jij regelmatig ‘s ochtends naar de supermarkt in Katwijk, dan is het verstandig om eens in de avond te gaan. Product die namelijk bijna aan de datum zijn, worden meestal ‘s avonds afgeprijsd, waardoor je al snel tot wel 50 procent korting kunt krijgen. Vooral producten met een ‘te gebruiken tot’ sticker worden meestal in de loop van de dag afgeprijsd. Wanneer je ze dan meeneemt om vervolgens dezelfde dag te eten, kan je dit een hoop geld schelen. Het is dus helemaal geen gek idee om een aantal keren per week in plaats van de ochtend, in de avond naar de supermarkt te gaan, zodat ook jij kunt profiteren van deze kortingen.

Uit de krant