Afbeelding
Foto: Gemeente Katwijk

Omwisselen afvalbakken verloopt niet vlekkeloos

Algemeen

De operatie om de afvalcontainers te wisselen voor nieuwe, verloopt niet vlekkeloos. Sommige inwoners hebben nog geen nieuwe restafvalcontainer gekregen, terwijl de oude al wel is opgehaald. Sommige mensen zitten hierdoor sinds maandag zonder container. De leverancier is bezig met een mega-operatie. 40.000 afvalcontainers moeten omgewisseld worden.

De gemeente Katwijk laat weten dat de leverancier aangegeven heeft dat de grootte van de eerste buurten is onderschat. Ook regen zorgt voor vertraging. Vandaag nog worden de nieuwe mini-containers geleverd aan de mensen die de oude al kwijt zijn.

Volgende week staat de gft mini-container voor een aantal buurten op de planning. De leverancier heeft een extra ploeg ingeschakeld. Dit betekent dat de mensen die maandag hun oude gft mini-container inleveren, die dag ook hun nieuwe ontvangen. ‘We snappen dat het vervelend is dat er nu inwoners zijn zonder bak. Onze excuses hiervoor,’ schrijft de gemeente op social media.

Het legen van de afvalcontainers en het omwisselen lijkt ook niet gelijktijdig te gebeuren. Daarom staan sommige straten vol met afvalcontainers.

Uit de krant