Leen en Pauline van Duijn vierden hun 60-jarig huwelijksfeest. | Foto: Piet van Kampen
Leen en Pauline van Duijn vierden hun 60-jarig huwelijksfeest. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Leen en Pauline van Duijn meren aan bij huwelijksmijlpaal

Algemeen

Op 11 september 1962 beloofden Leen van Duijn (85) en Pauline van Duijn-Verdoes (82) elkaar eeuwige trouw. Een belofte die nimmer werd verbroken en de basis vormde voor een hecht en gelukkig huwelijk.

Door Piet van Kampen

Hun beider wieg stond in Katwijk. Van Duijn en Verdoes, het kan ook bijna niet missen. Toen er de leeftijd was om te gaan stappen waren de eerste schreden op weg naar Cupido zoals zo vaak in Kattuk op de Boulevard of in de Voorstraat, af en toe ook in de duinen. 

Tijdens een zo’n wandelingetje met vrienden en vriendinnen stelde Leen de brutale vraag aan Pauline of hij haar naar huis mocht brengen. ‘Dat hoef iet, we wóónen vlak bij mekaar en ik wéét zelf de weg zei ik maar hij bleef andringe. Uiteindelijk heeft de aanhouder gewonnen en na een paar jaren trouwde het stel om in het huis van oma aan de Meidoornstraat te gaan wonen. Het echtpaar schonk het leven aan Koos en Regina en werden de trotse grootouders van vier kleinkinderen.

Te veel om op te noemen
Leen verdiende de kost als aannemer in het bouwbedrijf van zijn vader. Later werd hij onderhoudsmonteur bij een school in Leiden. Hij voetbalde bij Quick Boys, tennist nog regelmatig en de tuin is zijn hobby. Het ziet er dan ook kleurrijk en verzorgd uit. Samen met echtgenote Pauline is de gedeelde hobby het lijndansen dat het olijke stel al twintig jaar lang jong houdt. Pauline was muzikaal bij het toenmalige pijperkorps van DVS en sportief hield zij haar lichaam bij gymvereniging SKR op orde. Het echtpaar kenden vele hoogtepunten in hun leven.

‘Te veel om op te noemen’ geeft Leen nadenkend aan en ook Pauline is het met hem eens. Met de vouwwagen naar Noorwegen, geskied in Oostenrijk, een tocht door Amerika en landen bezocht zoals Thailand en Zuid-Afrika. Meisje Verdoes dat jongeman Van Duijn wel leuk en spontaan vond en jongeman Van Duijn die meisje Verdoes wel een aardige meid vond hebben een mooie tijd achter de rug.

Nu is het rustig aan, een beetje wandelen, tuinieren en genieten van het leven in hun woning waarin zij hun hele huwelijksleven lang al zeer tevreden wonen. En….. ‘Je moet met een kus gaan slapen’ is de levenswijsheid van Pauline en Leen kan dit bevestigen met ‘een kust is een must’. Laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Het diamanten huwelijksfeest werd met de familie in een bowling- en partycentrum in Noordwijkerhout luisterrijk gevierd.

Uit de krant