De winnende treffer van Edin Bibuljica, niet zichtbaar, hangt in de touwen. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

FC Rijnvogels verrast koploper DOVO: 2-1

Algemeen Sport

Dat de Katwijkse Vogels zich op het niveau van de Derde Divisie kunnen meten met topclubs zoals Sparta Nijkerk (0-1) verlies na penalty, ASWH en Sportlust ’46 (beiden keren een gelijkspel) en nu de verrassende winst op dan toe koploper DOVO, biedt perspectief voor de toekomst. Afgelopen zaterdag toonde het team van trainer Thomas Duivenvoorden andermaal dat het op dit hogere echelon haar weg wel best weet te vinden. Dat de 2-1 zege tot kort voor tijd tot stand kwam was bepaald niet onverdiend te noemen. Invaller Edin Bibuljica was de man die de Kooltuin in extase bracht.

‘Ik heb een paar keer in de basis gepeeld maar nu begon ik op de bank en zag dat onze ploeg een overwicht had. Na de 1-1 bleef ik scherp omdat ik verwachtte in mocht te vallen. Toen ik er een kwartier voor tijd in kwam wilde ik mezelf laten zien. Ik kreeg de bal toegespeeld, kapte een tegenstander uit en schoot in de korte hoek. Meestal rekent een keeper op de andere hoek maar op de training doe ik het vaak zo en vandaag met succes. Het gaf mij een heerlijk gevoel om de winnende treffer te mogen maken’ glimlacht de matchwinner bescheiden.

Was de overwinning op DOVO verrassend? Misschien wel, misschien niet. De Vogels maakten een flink slippertje in de uitwedstrijd bij SteDoCo maar nadien hebben de Katwijkers getoond op dit niveau mee te kunnen. Aan de grondslag hiervan ligt het positieve spel dat trainer Thomas Duivenvoorden de ploeg heeft gedoceerd en anderzijds is hard werken en tot het gaatje gaan de andere voorwaarde om succes te kunnen oogsten. De oogst tegen DOVO werd gretig binnengeharkt.

In de eerste helft domineerde de thuisclub, gaf weinig kansen weg en vergat vooralsnog te scoren. Neville Ogidi Nwankwo kopte na een corner net naast en doelman Jeroen Vrolijk pareerde een schot van Virgil Tsjin Asjoe knap. Een knappe achterwaartse omhaal van Siebert Rutgers vanuit een moeilijke hoek betekende de 1-0 ondanks verwoede pogingen van een DOVO verdediger om het onheil op de doellijn te keren. Een kopbal van Kasper Michel vloog over en de rust brak met een 1/0 voorsprong voor de gastheren aan.

Direct na de rust leek de thuisclub de marge te willen verruimen. Tom Bijen vond doelman Vrolijk op zijn weg naar succes en Virgil Tjin Asjoe vond via de doelman het zijnet en Kasper Michel kopte wederom over. Er ontspon zich een duel dat alle kanten op kon. Dat DOVO de gelijkmaker kon noteren na een vrije trap van Timo Pluk die zijn inzet door Anil Mercan zag binnen getikt nadat doelman Yannick Augustinus de bal door het midden had weggebokst en de rebound door Mercan werd verzilverd was de opmaat voor een spannende slotfase. Dat uiteindelijk Edin Bibuljica de matchwinnaar werd was de kroon op het werk te zetten van het team dat zich ook in de Derde Divisie wil laten zien.