Afbeelding
Foto: MW

Na droogte kwam kortstondige wateroverlast

Algemeen

Na de droogte van de afgelopen weken heeft de flinke neerslag voor problemen gezorgd. De grote hoeveelheid regen was teveel in de nacht van dinsdag naar woensdag. Straten kwamen blank te staan en dus was het noodzakelijk om te spuien. Waar vorige week de Uitwatering nog dichtgeslibd was, is nu een snelstromende rivier te zien.

De brandweer Katwijk is druk bezig geweest met diverse meldingen van wateroverlast tijdens de eerste echte regenbui in tijden. De brandweer heeft inzetten gedaan aan de Remisestraat, Parklaan, Industrieweg, Zeeweg en Prins Hendrikkade. Met twee tankautospuiten zijn de vrijwilligers ’s nachts in touw geweest. Rond half zeven konden de twee wagens weer retour naar de kazerne.

Mosdiertjes
Goed nieuws voor strandliefhebbers. De mosdiertjes die de afgelopen weken zorgde voor stank op het strand zijn woensdag weggespoeld. Door het spuien zijn de mosdiertjes voorlopig verleden tijd. Voor de Reddingsbrigade de eerste gelegenheid om de nieuwe paarse vlag in top te hijsen. Die waarschuwt voor verontreinigd zwemwater.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant