Afbeelding
Foto: CvdS

Vrolijke en warme gezichten tijdens kleurrijk Kindercorso

Algemeen


Het kindercorso, een kleurrijke stoet met bloemen versierde fietsen, steppen, bolderkarren en kinderwagens, is vanmorgen door de straten van Rijnsburg gereden.

Na de aubade op het Burgemeester Koomansplein trok de kleurrijke stoet van zo’n 300 kinderen aan het publiek voorbij. Voorzitter van de Oranje Vereniging Rijnsburg, Robert Jan Heemskerk, liet weten dat dinsdag, in een van de hallen van bloemenveiling Royal FloraHolland, begonnen is om de fietsen en andere vervoersmiddelen te voorzien van oase en bloem stukken. ‘Dat is altijd een heel werk. We zijn blij dat er veel vrijwilligers zijn om deze klus te klaren. Mede door hen kunnen we deze jarenlange traditie in stand houden. Als de kinderen vanmorgen in de veiling hun versierde fiets of step zien, dan glunderen ze allemaal. En het resultaat kunt u zien, en daar doen we het allemaal voor’, aldus voorzitter Heemskerk.

Een speciaal woord van dank had Heemskerk voor Wil Peppelenbos. Zij heeft, samen met haar zus Heléne van Elk, bij elkaar opgeteld 75 jaar het Kindercorso vorm gegeven. Wil mocht nu vanaf het bordes van De Burgt de rijdende stoet aanschouwen.

De inzet van de kinderen om aan het Kindercorso mee te doen, werd beloond met een mooi presentje. Na afloop ontvingen alle jonge deelnemers een bellenblaas gieter, aangeboden door de Agrarische Vereniging Katwijk.

Het bloemendorp viert deze week haar traditionele feestweek, waarvan vandaag, de donderdag, de hoofdfeestdag is. Op de website www.ovrijnsburg.nl staat het uitgebreide programma.

Zaterdag rijdt de Flower Parade, ook wel het grote corso genoemd, door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant