Corsoliefhebbers kunnen vanaf de tribune op de Boulevard weer naar de Flowerparade Rijnsburg kijken. | Foto: pr
Corsoliefhebbers kunnen vanaf de tribune op de Boulevard weer naar de Flowerparade Rijnsburg kijken. | Foto: pr Foto: pr

Morgen weer tijd voor Flower Parade

Algemeen

Op vrijdag 12 augustus is de aftrap van de 75ste editie van de Bloemencorso Flower Parade Rijnsburg. En zaterdag 13 augustus rijdt het corso door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk.

Zowel het 75-jarig bestaan als de benoeming tot internationaal Immaterieel cultureel erfgoed door Unesco geeft reden tot een grootse viering met als thema ‘FEEST’. Met maar liefst 300.000 bloemen en planten op praal-, muziek- en personenwagens met de mooiste en meest bijzondere creaties. 

Het 75-jarig bestaan was eigenlijk in 2019, maar toen werd de Flower Parade afgelast vanwege stormachtig weer. En de afgelopen twee jaar gooide corona roet in het eten. 

Maar zaterdag 13 augustus rijdt de fleurige parade weer door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Met bijna 70 eenheden, waaronder praalwagens, muziekwagens en met bloemen versierde voertuigen. De honderden muzikanten en figuranten maken de Flower Parade Rijnsburg tot een rijdend theater.

Die stoet vertrekt om 13.00 uur vanaf de Laan van Verhof in Rijnsburg. Rond 13.45 uur wordt de Flower Parade op de Sandtlaan in Katwijk aan den Rijn verwacht. Een uurtje later rijden de wagens door de Secr. Varkevisserstraat in Katwijk aan Zee en door naar de Boulevard. Rond 15.15 uur staat de Melkweg in Rijnsoever op het programma. Daarna rijdt het bloemencorso door naar Noordwijk.

Uit de krant

Uit de krant