Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Jet Parlevliet was afgelopen jaar klimaatburgemeester. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde</p>

Jet Parlevliet was afgelopen jaar klimaatburgemeester. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde

(Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Ministerie op zoek naar Klimaatburgemeester

Wie wordt de Klimaatburgemeester van de gemeente Katwijk? Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zoekt mensen die zich al inzetten voor een beter klimaat. Ook in gemeente Katwijk zoekt het ministerie zo’n ‘Klimaatburgemeester’.

De Nationale Klimaatweek is dit jaar van 31 oktober tot en met 6 november. Dan komt heel Nederland in actie om te laten zien welke klimaatstappen zij nemen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat laat als initiator zien wat er allemaal in Nederland gebeurt om de CO2-uitstoot te verminderen om de klimaatdoelen van 2030 te halen, maar ook wat er nog nodig is.

Net als tijdens de eerste editie in 2021 vraagt het ministerie tijdens de Nationale Klimaatweek op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt aan klimaatverbeteringen.

Positieve bijdrage
Vorig jaar zetten maar liefst 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat en inspireerden zij Nederland om bewuster om te gaan met het klimaat.

Het ministerie zoekt voor zo veel mogelijk gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester. Iemand die zich inzet om zijn of haar CO2-uitstoot te verminderen. 

Dat kan een grote maatregel zijn of iets kleins. Goedkoop of duur. Iemand die bijvoorbeeld veel energie bespaart, duurzamer reist of klimaatbewuster consumeert.

Klimaatverhaal
Een Klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal met de lokale media en in hun eigen netwerk en organiseert een actie op 31 oktober in de eigen gemeente (of op een andere dag tijdens de Nationale Klimaatweek) om anderen in beweging te krijgen. 

Ook kan de Klimaatburgemeester in gesprek gaan met de echte burgemeester over wat er nog moet gebeuren om in zijn of haar gemeente de klimaatdoelen te halen.

Aanmelden
Ben je een klimaatactie in de straat of wijk gestart met de buren? Ben jij de Klimaatburgemeester uit gemeente Katwijk? Of ken je iemand? Geef die voor 1 oktober op via: www.nkw2022.nl