Foto: Marc Wonnink
Foto: Marc Wonnink Foto: Marc Wonnink

Meer fietsen gestolen

Algemeen

In Katwijk zijn in het eerste half jaar meer fietsen gestolen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die De Katwijksche Post heeft opgevraagd bij de gemeente. Van januari tot en met juni werden er 154 fietsen gestolen, een stijging van 14 procent.

Vooral op warme stranddagen is het vaak raak, zo blijkt uit de cijfers. Op maandag 18 juli werden maar liefst 13 fietsen gepikt. De stijging van 14 procent lijkt hoog, maar in de regio is de stijging verhoudingsgewijs nog hoger. In Leiden-Bollenstreek tot 35 procent en in de eenheid Den Haag 36 procent.

‘Desalniettemin blijven de gemeente en de politie hun best doen om inwoners en bezoekers te waarschuwen voor fietsendieven,’ schrijft een woordvoerder.

Extra slot
Zo geeft de gemeente in haar nieuwsbrief regelmatig de tip om een extra slot te gebruiken en als het kan de fiets ergens aan vast te maken. ‘Heeft u een elektrische fiets? Dan is het ook verstandig om uw accu niet in uw fiets te laten zitten’, staat in de laatste nieuwsbrief.

Uit de krant