Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Zomeravondzang met o.a. mannenensemble Marcato.&nbsp;</p>

Zomeravondzang met o.a. mannenensemble Marcato. 

(Foto: pr)

Highlights Feestweek Rijnsburg

Oranje Vereniging Rijnsburg maakt zich op voor een mooie feestweek, boordevol activiteiten voor jong en oud. Hieronder een aantal hoogtepunten.

Het uitgebreide feestprogramma staat op www.ovrijnsburg.nl

Legpuzzelwedstrijd

Een legpuzzel maken daar ben je zomaar een paar uur mee bezig. De uitdaging op maandagavond in de Feestweek is om een puzzel zo snel mogelijk te maken. Je hoeft het niet alleen te doen, je mag met 4 personen aan 1 puzzel werken. De puzzel heeft 1000 stukjes en van tevoren weet je niet welke puzzel het is. Eén van onze oudere vrijwilligers pakt alle puzzels vooraf in. Op het moment dat de klok start, pakt elke groep een puzzel uit en start de wedstrijd.
Natuurlijk zijn er ook regels. Je mag bijvoorbeeld niet de deksel met het plaatje gebruiken. Vooraf mag je natuurlijk wel even kijken, maar als je start met puzzelen is de deksel van de doos verboden terrein. Niet zo heel makkelijk dus!
Schrijf je vooraf in voor deze wedstrijd. Er wordt op tijd gestart, zodat iedereen genoeg tijd heeft om de puzzel af te maken. Dus je hoeft niet nadat er een winnaar is gelijk naar huis. We puzzelen dit jaar in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt aan de Katwijkerweg om 19.00 uur, de deur is open om 18.30 uur.

FIFA toernooi

We krijgen nog wel eens de vraag; organiseren jullie ook iets voor de jeugd in Rijnsburg? Een uitgebreid antwoord kunnen we hierop geven. De jeugd is een belangrijke doelgroep, maar ook een lastige. Want pubers zijn niet altijd makkelijk als het gaat om wat ze willen.
Dit jaar hebben we op dinsdag iets wat echt voor de jeugd is georganiseerd.

Een FIFA toernooi. Misschien hebt u er wel nooit van gehoord, dat kan. FIFA is een computerspel waarbij je een simulatie speelt van een voetbalwedstrijd.
De deelnemers kunnen naar de Voorhof komen, in een zaal is een gamecenter gebouwd. Dus ze hoeven niets mee te nemen. Oranje Vereniging Rijnsburg zorgt dat alles daar aanwezig is.
Op dinsdagmiddag is er een toernooi voor de jeugd tot en met 15 jaar. Dit start om 14.00 uur. Op dinsdagavond wordt er weer een toernooi gespeeld, maar nu voor 16+. Dit start om 19.00 uur.

Feestweekzomeravondzang

Houdt u van zingen? Dan bent u in de Grote Kerk op dinsdagavond 9 augustus op de goede plek. Organist Dick Durieux speelt op het orgel en begeleidt hiermee de samenzang. Niet alleen u mag zingen, er is ook een mannenensemble. Zij hebben eerder in Rijnsburg gezongen en we hoorden hier goede reacties op. Daarom hebben we Marcato nogmaals uitgenodigd. Deze mannen zingen onder begeleiding van Hugo van der Meij op het orgel.
De avond krijgt nog meer muzikale aandacht, want er zijn ook nog andere muzikanten aanwezig. Naast de beide organisten spelen ook René de Mooij op de bes-cornet, Mark Prins op de cornet en op het slagwerk wordt door Rob Aarssen gespeeld.
De Feestweekzomeravondzang start om 20.00 uur. De deuren van de kerk zijn al om 19.30 uur open. Deze samenzangavond organiseren wij gratis, maar aan het einde van de avond collecteren we ter bestrijding van de onkosten.

Beweging

We weten allemaal dat bewegen goed voor ons is. Daarom organiseren we in de Feestweek allerlei activiteiten die ervoor zorgen dat mensen in beweging komen. Zo kun je op maandagavond ongeveer 10 kilometer wandelen, op dinsdag zo’n 32 kilometer fietsen, en op woensdag kunnen kinderen gaan bewegen. Zij doen dit onder leiding van een beweegmakelaar van het Welzijnskwartier. In anderhalf uur kunnen de kinderen allerlei activiteiten doen en lekker bewegen. Deze activiteit vindt plaats op het veldje in de Kleipetten, een wijk waar veel kinderen wonen. Het wordt speciaal georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Aanmelden vooraf is wel belangrijk en kan via de website www.ovrijnsburg.nl. Aanmelden is gratis en de kinderen krijgen een flesje water voor de dorst!

Taartenbakwedstrijd en opeten

Kijkt u ook altijd zo verlekkerd naar de vitrine bij de bakker? De meest mooi gedecoreerde taarten en gebakjes worden daar verkocht. Maar wist u dat Rijnsburg ook heel veel thuisbakkers kent? De meest lekkere taarten worden in de keukens thuis bereid. Van heerlijke appeltaarten, perentaarten, cheesecake tot redvelvetcakes. Kinderen vinden het vaak leuk om cup cakes te bakken en deze mooi te versieren. Schitterende creaties in verassende kleuren!
In de Feestweek kunnen deze taarten, koeken en cakes worden ingeleverd en dingen mee voor een prijs. Inleveren kan op vrijdagochtend tussen 9.00 en 9.30 uur in de Burgt. Een professionele jury zal elk ingeleverd baksel bekijken en proeven. Want hoe mooi een taart ook is, als de smaak niet goed is, heeft dit invloed op de beslissing van de jury.

Na de jurering worden de taarten naar buiten gebracht. Want op het plein wordt de verjaardag van de 65 jarigen gevierd. Dat doen we natuurlijk onder het genot van een bakkie koffie, met taart!
De jarigen krijgen als eerst de gelegenheid om een taartje uit te kiezen, voordat de overige gasten taart en koffie kunnen komen halen.
Om 10.30 uur start het verjaardagsfeestje en het koffie drinken. U kunt gewoon even aan komen waaien, om gezellig een bakkie te doen.
Voor de kinderen is er tegelijkertijd een straattekenwedstrijd en zijn er enkele springkussens. Dus ook zij kunnen een leuke ochtend hebben.