Ook dit jaar veel muziek tijdens het Noordzee Zomer Festival. | Foto: Sjon de Mol
Ook dit jaar veel muziek tijdens het Noordzee Zomer Festival. | Foto: Sjon de Mol Foto: Sjon de Mol

Noordzee Zomerfestival 2022 blikt vooruit

Algemeen

Met nog minder dan twee weken te gaan, maken de vrijwilligers van het Noordzee Zzomerfestival zich klaar voor het negendaagse Noordzee Zomerfestival op het strand van Katwijk aan Zee.

Het festival begint voor het publiek op 5 augustus en kent maar liefst 35 activiteiten.

Volgens programmeur Rob Brons is dit aantal uniek. ‘Er zijn met name in het dagprogramma veel activiteiten voor elk wat wilsjong en oud bijgekomen. Nieuw is de Pasar Malam en akoestisch op het strand. Oude bekende activiteiten komen terug zoals kindermiddagen, bouwen met Lego, de Nationale Klederdracht Kostuumshow en branding surfen staan ook dit jaar weer op het programma.  

Een bijzondere avond is het Zomercarnaval voor mensen met een beperking op de maandagavond. De aanmeldingen daarvoor is zijn overweldigend.’ Die avond is inmiddels volgeboekt.

Topbands
Ook het avondprogramma staat als een huis. ‘We hebben topbands uit Europa weten te vinden die een Prince en een Queen tribute verzorgen. Het is echt elke avond feest voor verschillende doelgroepen, van Dance Party tot Hollandse Rock. En niet te vergeten twee hele mooie afsluiters. De Vrienden van Katwijk Live met Support Act en als afsluiting een party avond met de band We Want More’, aldus een enthousiaste voorzitter Arie Nijgh.’

Op het tweede podium van het festival Popodium The Pocket in de Badstraat in Katwijk aan Zee staan dit jaar vijf interessante bands. Van de Stones tot Fleetwood Mac, er is ongekend veel te beleven.

Arno Kamminga
De bekende zwemmer Arno Kamminga is ambassadeur van het festival: ‘Voor mij is het NZF een thuiskomen. Het is in een woord geweldig met een hoofdletter G.’ Zelf zwemt de kampioen tijdens die week de EK in Rome.

Het programma is te vinden op www.noordzeezomerfestival.nl. De toegang tot alle activiteiten is gratis.

Het Noordzee Zomerfestival begint op donderdag 4 augustus met een speciale avond voor sponsors en vrienden. Op deze speciale netwerkavond krijgt iedereen die het festival mogelijk maakt een mix van mooie muziek en lekker eten en drinken voorgeschoteld.

Uit de krant