Logo allesoverkatwijk.nl
DVS Junioren veroveren wereldtitel Mars tijdens  Wereld Muziek Concours. | Foto: PR
DVS Junioren veroveren wereldtitel Mars tijdens Wereld Muziek Concours. | Foto: PR (Foto: PR)

DVS Junioren wint tijdens WMC

Op zaterdag 23 juli is in Kerkrade het onderdeel show- en marswedstrijden van het Wereld Muziek Concours (WMC) gestart. Een internationaal muziekevenement verdeeld over meerdere weekenden dat om de vier jaar wordt georganiseerd. De Junioren van DVS hebben op de eerste dag aan het onderdeel show- en marswedstrijden in de Junior Division March deelgenomen. Tijdens de vele repetities is geoefend op de juiste houding, voldoende onderlinge afstand, zuiver klinkende noten en dynamisch musiceren. Dit alles om voor het hoogste doel te halen: de wereldtitel Mars bij het WMC.

De Junioren van DVS stapten zeer gemotiveerd en vol zelfvertrouwen, maar ook wat gespannen zaterdag 23 juli de bus in, richting het WMC in Kerkrade. De marswedstrijden werden gehouden in het Parkstad Limburg Stadion, de thuishaven van voetbalclub Roda JC. Een gigantisch en imposant stadion waar de Junioren mochten optreden. De Junioren kwamen onder luid applaus het stadion spatgelijk binnengemarcheerd. Dit maakte grote indruk op alle aanwezigen in het stadion en gaf al direct een kippenvelmoment. Na een korte introductie van de stadionspeaker mochten de Junioren van start. De vooraf bepaalde route werd met militaire precisie gelopen. 

Afwisselend in een marstempo en een zogenaamde slowpas werden de Kolin Mars en de Muistoja Pohjolasta zuiver en heel dynamisch gespeeld. Daarnaast werden de te maken bochten netjes uitgevoerd. Het zag er zeer volwassen uit.

Na het optreden kwam een andere spanning; het was wachten op de jury-uitslag. Hoeveel punten zal de jury geven en is dit voldoende voor een gouden medaille. Uit het juryrapport blijkt dat het optreden zeer goed is uitgevoerd. “Muziek zeer dynamisch gespeeld en klinkt volwassen, je vergeet bijna dat dit Junioren zijn. Ze mogen een groot uitroepteken achter hun naam zetten”, aldus het commentaar van een van de juryleden. Het marsoptreden wordt rijkelijk beloond. De uitvoering van de mars wordt gewaardeerd op 91.81 punten en dat is een gouden medaille met onderscheiding waard. Ook wordt de prijs gewonnen voor best spelende en klinkende blazersensemble. De Junioren van DVS mogen zich door deze geweldige prestatie “Wereldkampioen Junioren Divisie Mars” noemen.