De provincie gaat honderden infoborden vernieuwen.
De provincie gaat honderden infoborden vernieuwen. Foto: pr

Nieuwe digitale borden bij haltes in Zuid-Holland

Algemeen

De digitale informatieborden (DRIS-displays) bij openbaar vervoerhaltes in de provincie Zuid-Holland worden vanaf begin november 2022 tot en met maart 2023 vervangen.

De digitale informatieborden zijn verouderd. Het werk gebeurt buiten de spits, zodat reizigers er zo min mogelijk last van hebben, meldt provincie Zuid-Holland in een nieuwsbrief.

Ruim 200 haltes waar nu nog geen digitaal informatiebord staat, krijgen de komende maanden een nieuw bord. Dit zijn haltes waar bijvoorbeeld veel reizigers gebruik van maken of haltes waar belangrijke voorzieningen in de buurt zijn. In totaal worden er ruim 850 nieuwe digitale informatieborden geplaatst. Samen met de digitale informatieborden langs de R-net haltes, die blijven staan, komt het totaal op ruim 1.000 stuks.

Geen nieuw bord

Bij een aantal bushaltes wordt het oude digitale informatiebord wel weggehaald, maar komt er geen nieuwe terug. Dit is bij haltes waar weinig mensen gebruik van maken. Reizigers vinden de dienstregeling dan in het bushokje of aan de haltepaal bij de bushalte. De dienstregeling staat ook op www.9292.nl.

Moderner en duurzamer

De nieuwe digitale informatieborden zijn moderner en duurzamer dan de oude en werken met de modernste technieken. Daardoor zijn ze beter leesbaar. Ook krijgen ze een audioknop voor blinden en slechtzienden. Hierdoor kunnen vervoerders nog beter informatie over vertragingen, omleidingen en alternatieve routes delen. En zuinig zijn de nieuwe digitale informatieborden ook: door LED-verlichting gebruiken ze veel minder energie.

Uit de krant