Uitreiking van de Johanniter-spelden aan vrijwilligers van Salem.
Uitreiking van de Johanniter-spelden aan vrijwilligers van Salem. Foto: pr

Vrijwilligers Salem gewaardeerd met speld

Algemeen

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in warme Italiaanse sferen zijn een aantal DSV-vrijwilligers van Salem vorige week in het zonnetje gezet. 

Op deze bijeenkomst was ook de (dank)spelduitreiking aan vrijwilligers door Johanniter Nederland. Eindelijk kon dit alles weer samen én ‘live’ plaats vinden, na een lange tijd. Voor alle aanwezigen een belangrijk moment.

De laatste bijeenkomst in Salem met spelduitreiking was in oktober 2019. Daarna kwam de Coronacrisis en moest er twee jaar lang een ‘alternatieve spelduitreiking’ verzorgd worden. 

De hulpspelden werden met een bloemencadeaubon per post verstuurd. Vrijwilligers met een jubileum kregen een boeket en cadeaubon thuisbezorgd. Met de spelduitreiking zelf aan deze jubilarissen werd echter gewacht. Dat wilden we toch echt liefst persoonlijk doen tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Jubilarissen

Want dit waren niet zomaar jubilarissen, maar vrijwilligers met een echt zeer lange staat van dienst, namelijk 25 jaar.

Corrie van der Plas-van Beelen had haar jubileumjaar in 2020, Atie Plug in 2021 en Nies Guijt dit jaar. Karel Greven, bestuursvoorzitter van Johanniter Nederland, benadrukte hoezeer zij uiting geven aan het werk waar ook Johanniter Nederland als organisatie voor staat en hoe belangrijk dit werk is. Al is het vaak op de achtergrond; zij maken elke dag verschil voor ouderen bij DSV. DSV|Salem is dan ook enorm blij dat ze al zo lang op de trouwe hulp van deze vrijwilligers mogen rekenen!

Ook nieuwe vrijwilligers

Gelukkig komen er ook nog steeds nieuwe vrijwilligers bij. Vier vrijwilligers kwamen in aanmerking voor de Hulpspeld, de speld die de vrijwilligers ontvangen als ze één jaar in dienst zijn. Vrijwilligster Tatiana van Egmond en Corrie de Zwart ontvingen deze tijdens de bijeenkomst. Evelyn Westmaas en Sylvia van Rijn konden helaas niet aanwezig zijn, maar ontvangen de speld achteraf.

Is vrijwilliger worden misschien ook iets voor u? 

Neem dan gerust contact op met de vrijwilligerscoördinatoren van DSV|verzorgd leven of kijk op 

www.dsv-verzorgdleven.nl

Uit de krant