Logo allesoverkatwijk.nl
De voorzitters Arie Kuijt en Jan Hoek heffen het glas op de samenwerking. | Foto: CdM
De voorzitters Arie Kuijt en Jan Hoek heffen het glas op de samenwerking. | Foto: CdM (Foto: Cor de Mooy)

‘t Pulletje en Skuytevaert gaan samen

De roeiers van Stichting ‘t Pulletje en KWV Skuytevaert gaan samen verder. Vorige week woensdag werd deze mijlpaal gevierd met de opening van de nieuwe steiger bij het boothuis aan de Synthese.

Achter het boothuis van Skuytevaert is een nieuwe steiger gebouwd. Hieraan kunnen de drie slopen voor ‘t Pulletje en damesteam ‘t Roseetje afmeren. 

Deze steiger markeert tevens de aansluiting van de sloeproeiers van ‘t Pulletje en de watersportvereniging die vooral gericht is op zeilen. Het dek en de trap zijn, geheel toepasselijk, vervaardigd van planken afkomstig van een scheepsdek.

Samenwerking
Per 1 juli zijn alle leden van stichting ’t Pulletje ook lid van Skuytevaert. Elk lid beslist zelf welk lidmaatschap ze afsluiten. Daarnaast blijven ze ook lid van stichting ’t Pulletje. Het huidig bestuur van ’t Pulletje blijft bestaan. Deze zullen binnen Skuytevaert als leden van de sloeproeicommissie genoemd worden.

Voor alle leden van Skuytevaert is het mogelijk om te gaan sloeproeien. Men kan maximaal tien keer meetrainen. Daarna moet er een contributie betaald worden voor het sloeproeien. Hier worden wedstrijden en onderhoud sloepen van betaald.

Stichting ‘t Pulletje heeft de intentie om na twee jaar de stichting op te zeggen en geheel onder de koepel van Skuytevaert verder te gaan. Alle eigendommen, zoals sloepen en trailers, zullen dan ook eigendom worden van Skuytevaert.

De voorzitters Jan Hoek van Skuytevaert en Arie Kuijt van ‘t Pulletje zetten hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Daarna hieven zij, samen met de roei(st)ers een glas prosecco om de overeenkomst te onderstrepen.